0HJ i i i y J O t y iJ

Uj Neplap - - BELFÖLD–KÜLFÖLD - Arról volt szó, megerősítik a védelmet a bíróságokon

BUDAPEST Ketten is nekiestek tegnap egy vádlottnak a Fővárosi Törvényszéken, alig tudták megfékezni őket – értesült a Hvg.hu. Egy 20 évvel ezelőtti gyilkosság ügyét tárgyalták volna: a 42 éves libanoni Matar Boulos Azizt azzal gyanúsítják, hogy 1996-ban brutálisan meggyilkolt egy hétéves kisfiút és az édesanyját. Tegnap először rendelték be a tárgyalásra tanúként a meggyilkolt gyerek édesapját, a nő férjét, valamint a kisfiú nővérét, aki a gyilkosság idején végig a felső szinten bujkált, hogy meg ne találja a gyilkos.

A tárgyalás előtt az apa már a bejáratnál megpróbálta leköpni a vádlottat. Majd amikor a bíró elkezdte kérdezni Azizt, akkor is nekiesett. A meggyilkolt kisfiú fiútestvére is ott volt; a vádlott mögött felugrott, és szintén ütni kezdte ököllel. A kis teremben két bv-s kísérő volt, megpróbáltak azonnal közbelépni, de a támadók nehezen hátráltak meg. A fiatal rokon kiment a teremből, majd betört a folyosón két ablakot. A bíró a tárgyalást elhalasztotta, mert a vádlott biztonságát nem tudták szavatolni. ( Ez különös, legutóbb, amikor egy vádlott leköpte a bírót és fenyegette, azt ígérték, megerősítik a bíróságokat.)

A libanoni férfi 22 évesen, 1996-ban érkezett Magyarországra. Egy család befogadta az újpesti házába, megállapodtak vele, hogy szállásért, ellátásért és némi fizetségért a családfő V. kerületi üzletében dolgozik. Egy hét elteltével az apa elküldte a házukból. Aziz mielőbb el akarta hagyni az országot, ehhez pénzre volt szüksége. Elhatározta, hogy szerez a szállást adó családtól, ha kell, erőszakkal. Egy késő este az egyik ablakot befeszítve bejutott a házba, magához vett egy kést, és brutálisan megölte az anyát és hétéves kisfiát. Az ellopott értékeket másnap eladta, majd elhagyta az országot. A svájci hatóságok 2014 októberében fogták el, 2015 februárjában adták át a magyar hatóságoknak, azóta előzetesben van.

MW

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.