i K VE

Bemutatták Rióban a Nissan braziloknál gyártott újdonságát

Uj Neplap - - AUTÓ- MOTOR -

BRAZÍLIA A Rio de Janeiró-i olimpia szponzoraként a brazil városban leplezte le újdonságát a Nissan – a 2014-ben tanulmányként bemutatott Kicks nemcsak a nevét, hanem a formavilágát is megőrizte. Méreteit és stílusát tekintve is a Juke és a Qashqai között helyezkedik el, vagyis a hazánkban slágernek számító Suzuki Vitara ellenfelének ígérkezik. Olyan részletekkel dobták fel a modellt, mint a lebegni látszó tető vagy a kontrasztos, kétszínű fényezés, utóbbi odabent is ismétlődik. Orrára az olcsó márkaként feltámasztott Datsunra jellemző hűtőrács került, ez utal arra, hogy

Exportra is készül majd a Kisckből a Kicks elsősorban a dél-amerikai piacra készült, de a külpiacokon is tervezik a bevezetését. Augusztusban indul a forgalmazás. Később Mexikóban is megkezdik az összeszerelését, onnan exportálják a világ 80 országába, akár Magyarországra is a Kickset.

Az újdonság 4295 milliméter hosszú, 1760 milliméter széles, 1590 milliméter magas és 2610 milliméter a tengelytávja. Orrába egyetlen, 114 lóerős, 1,6 literes szívó benzinmotor kerül, amely etanollal 116 lóerőt teljesít. A hajtás ötfokozatú kézi vagy egy fokozatmentes (CVT) váltón át jut az első kerekekhez.

AM

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.