t O M

Három esztendő múltán ismét Szolnok–Fehérvár finálé

Uj Neplap - - SPORT -

Milos Boriszov és Vojvoda Dávid is triplázott, a palánk alatt Keller Ákos és Sztrahinja Milosevics játéka is feljavult, 65–55-nél tízpontosra nőtt a hazai előny. A vendégek érthető módon siettették a támadásokat, elszórták a labdákat az utolsó előtti percben már eldőlt a meccs. Végeredményben 77–69-re nyert a szolnoki csapat, amely az Alba Fehérvárral szemben védheti bajnoki címét. Az egyik Kovács Péter (jobbra) társaihoz hasonlóan

szívét-lelkét kitette a pályára a Körmend elleni elődöntős párharcban

fél harmadik győzelméig tartott döntő szerdán kezdődik a Tiszaligetben.

– Nagyon kemény párharc volt, de élveztem mind az öt felvonását – nyilatkozta Teo Cizmic, a Körmend horvát származású vezetőedzője. – A végjátékban az döntött, hogy a Szolnok magas szerkezetre váltott, három magas játékosa szedte a lepattanókat, a palánk alatt betalált és a külső posztokról is eredményes volt. Összessé-

gében, aki szereti a kosárlabdát, az szereti az ehhez hasonló meccseket, amelyek a játék minden szépségét és nehézségét felvonultatták. A Szolnok kihasználta a pályaelőnyét, jobbnak bizonyult, és sok sikert kívánok neki a döntőben.

A sajtótájékoztatón azt mondta a győztes csapat mestere, Sztojan Ivkovics: – Öt nagyon jó meccset vívtunk a Körmenddel, igazi harc, vérbeli férfias küzdelem volt. Kétsé- geim voltak, hogy a csapat háta mögött lévő nyolc hónap fáradalmaival ki fogunk- e bírni még egy ilyen harcot, de a fiúk megadták a választ. Kovács Péter például több időt töltött a lelátó első sorában, a nézők között, annyit repkedett ide-oda a pályán és azon kívül. De inkább nem is emelnék ki senkit, mindenki csúszott-mászott, küzdött. Az elmúlt időszakban sokan bírálták a játékosainkat, az átigazolásokat – most azt kérdezem, mi lesz velünk, ha jók leszünk? Akik támogattak minket, azok erőt adtak ahhoz, hogy egymásért harcoljunk.

Szolnoki Olaj KK– Egis Körmend 77–69 (21–23, 16–14, 16–16, 24–16)

Tiszaligeti Sportcsarnok, 1500 néző. Vezette: Földházi, Benczur, Győrffy

SZOLNOKI OLAJ KK:

VOJVODA 25/9, KOVÁCS P. 3/3, Vrbanc 3/3, Milosevics 14/3, KELLER 12. Csere: Boriszov 6/6, Jones 9/3, Wittmann 5/3, Gregory. Vezetőedző: Sztojan Ivkovics. Edző: Andrius Jurkunas.

PETTY 24/12, Channels 6, MCKINNEY 20/3, Dickerson 6, Duinker 8. Csere: Ferencz 5/3, Tóth N., Lakosa. Vezetőedző: Teo Cizmic. Edző: Hencsey Tamás.

KÖRMEND:

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.