i H H H H VV H HV t

Uj Neplap - - MEGYEI KÖRKÉP -

JÁSZKUNSÁG Felhalmozódott esővíz fenyegetett egy lakóházat Jászapátiban, a Simonyi Óbester utcában csütörtökön. A mély fekvésű településrészen épült ház mentéséhez a jászkiséri önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, akik búvárszivattyúval csökkentették a vízszintet.

A lakókat nem kellett kitelepíteni. A jászberényi kirendeltség katasztrófavédelmi megbízottja felvette a kapcsolatot az önkormányzattal, mert az érintett településrészen többször is előfordult már hasonló probléma, tájékoztatta lapunkat S. Tóth Anikó, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kataszt- rófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

A lánglovagoknak azonban másutt is akadt dolguk az elmúlt időszakban a megyében. Hiszen Tiszagyendára is riasztották a tűzoltókat csütörtök este, ahol körbálák égtek egy Bacsó Béla úti lakóház udvarán.

A lángokat a kunhegyesi önkormányzati és a karcagi hivatásos tűzoltók oltották el vízzel és kéziszerszámokkal. A helyszínre egy munkagép is érkezett, ami a bálákat megbontotta, és így hozzáférhetővé tette a beavatkozó tűzoltók számára, ismertette a történteket a sajtószóvivő.

Cz. N.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.