iVK pV iVK

A tengernél, a Tiszánál és a kertben is vakációzunk

Uj Neplap - - MEGYEI KÖRKÉP GYEI - Czakó Nóra nora.czako@ mediaworks.hu

Örök, megunhatatlan kérdés nyáron, melyet sokfelől hallunk: te hol nyaralsz? Természetes kíváncsisággal fordulunk mások felé, ők hol töltik a forró nyári heteket, szívesen hallgatjuk élménybeszámolóikat. Egy rövid időre talán minket is elröpítenek arra a helyre, ahol beszélgetőtársaink jártak. Lapunk is megkérdezett több közszereplőt, ők vajon hol és hogyan vakációznak.

JÁSZKUNSÁG – Minden nyáron fix programja az S. Tóth testvéreknek (hárman vagyunk) a családi, tiszakécskei nyaraló elfoglalása, lehetőleg augusztusban – meséli S. Tóth Anikó, megyei katasztrófavédelmi sajtószóvivő. – Mivel távol élünk egymástól, így az itt töltött idő hozza vissza egy kicsit a gyerekkorunkat. Ide manapság immár népes családdal érkezünk, és így a nyaralás sem a csendes feltöltődésről, sokkal inkább az olaszos, mozgalmas újraegyesítésről szól. Számomra Tiszakécske nyáron paradicsomi hely, ahol egy törölköző és némi vízparti homok is elég a boldogsághoz. Idén júliusban pár kamasszal (összesen néggyel) megpróbáltunk egy pár napos balatoni kiruccanást is, ami a vártnál is jobban sikerült, csodás élményt nyújtott a Balaton, és nem kellett főznöm, úgyhogy ez valóban kikapcsolódás volt. Az időben visszafelé haladva, június elején pár napra meglátogattam a Hollandiában élő legkisebbik húgomat is, ide egyedül mentem, és faltam az élményeket abban a csodálatos középkori városban, ahol ven- dégül láttak. Valójában a szabadságom ideje alatt nem feltétlenül távoli helyekre, vagy drága szállodákra vágyom, sokkal inkább egy kis háborítatlanságra, végtelen időre, amelyben sodródva magam dönthetnék arról, hogy éppen mit is csináljak.

Az egyébként szolnoki Kacsó Hanga Borbála népdalénekes tegnap indult „haza”, Erdélybe, Marosvásárhely környékére. Azt mondta, ez a két hét lesz neki az igazi nyaralás, végre találkozhat a régen nem látott barátokkal. Erdély a szíve csücske, egyszerűen „szerelmes” belé.

– És amire még nagyon készülök és igazi nyaralásnak fogom fel, az a szeptemberi koncertturné lesz. A Muzsikás együttessel utazunk először Torontóba, majd New Yorkba, négy koncertet fogunk adni 10 nap alatt. Nagyon készülök már az utazásra, hiszen soha nem jártam még arrafelé, biztos mindenre rácsodálkozom majd, habzsolom az élményeket.

A szintén szolnoki Kis Judit, Judy popénekes nemrégen érkezett haza Olaszországból.

– Még mindig mosom a szenynyeseket, hiszen rengeteg munka várt rám hazaérkezésünk után. Rimini mellett voltunk a családdal egy igazi gyerekparadicsomban. Lótottunk-futottunk a kislányunk után, egyik programtól a másikig mentünk, még este is szerveztek a kicsiknek különböző koncerteket, foglalkozásokat. Isten bizony fáradtabban jöttem haza, mint ahogy elindultam. Persze, ez egy jóleső, kellemes fáradság... – meséli Judy, aki augusztusban több tévészereplésen vesz majd részt, melyek öszszevágott adásaival ősszel találkozhatnak a tévénézők.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.