VVp V p K y

Uj Neplap - - MEGYEI KÖRKÉP GYEI -

SZOLNOK Nem hétköznapi ilyet állítani egy viharról, de a csütörtökön délelőtt, a megyeszékhely térségére lecsapó, özönvízszerű eső és szél egyfajta közösségi eseménnyé is vált.

– Nem gyakoriak a reggeli viharok, ezért volt furcsa azt hallani csütörtökön délelőtt, hogy mégis az tombolt a fővárosban – meséli Ujlaki Csaba, a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központ munkatársa, az intézmény több klubjának a vezetője. – Gyakorlatilag még az időjárásról szóló beszámolókat hallgattam, felnéztem az égre, s egyszer csak megpillantottam azt a hatalmas, szürkés-fekete felhőt, amely gyorsan beborította az egész égboltot. A telefonommal készítettem is gyorsan egy képet róla, amelyet meg is osztottam a hazánkban legnépszerűbbnek számító közösségi oldalon.

Ujlaki Csaba elmondása szerint sokan reagáltak a fotóra, amely a Szoljon.hu hírportálunkon is megtekinthető. Mindenki beírta, nála éppen mi történik, a kommentelők egymást kérdez- gették arról, mikor hová érkezhet a vihar. Egy csapásra közösségi eseménnyé vált ez az extrém időjárási jelenség. Amely aztán úgy bő negyedórát követően odébbállt. Egyébként nem először történt már ilyesmi, korábban hasonló időjárási vagy csillagászati események alkalmával is egymásra találtak az azonos érdeklődési körű, megyeszékhely környéki emberek az interneten egy-egy megosztott fotó vagy video miatt.

Ujlaki Csabától azt is megtudjuk, hogy Szolnokon működik olyan fotós klub, amelynek tagjai előszeretettel örökítenek meg villámokat, meghökkentő időjárási jelenségeket. Nem ritkán még házak tetejére is kimennek a jobb panoráma érdekében. Téma szempontjából tehát vadásznak a kialakuló viharokra, de az azért távol áll tőlük, amiket egyes hollywoodi filmekben látni. Nevezetesen, hogy autóba pattanva üldözik a tomboló elemeket. Az ilyen típusú akciókat továbbra is meghagynák az elsősorban amerikai kollégáiknak.

M. G. A.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.