i S i

Gyermekhorgásztábor volt Szajolban

Uj Neplap - - SZOLNOK ÉS KÖRNYÉKE -

SZAJOL A Tisza Horgászegyesület idén nyáron is megrendezte a gyermek horgásztáborát. A horgászegyesület elnökségének jóvoltából az idén a térítésmentes lehetőséggel 12 résztvevő élt. A 7–14 éves korú gyerekek elsajátították a horgász alapismereteket, valamint a vízparton való viselkedést, etikai szabályokat. Több vetélkedő is volt: horgászbottal célba dobó verseny, strandfoci, horgász témában rajzverseny. A célba dobó versenyt nyerte: Telkes Tóth Péter, a strandfoci nyertese az I. csapat lett, tagjai: Kerék Gyula, Szécsi Dominik, Carvalho Brúnó, a rajzversenyt nyerte: Sólyom Edmund. Minden vetélkedőn részt vett: Telkes Tóth Péter és Szécsi Dominik. Egész héten a legjobb teljesítményt nyújtotta: Szécsi Dominik. A tábor ideje alatt a legtöbb halat fogta: Szécsi Dominik, 4,20 kilónyit.

Az utolsó napon horgászversenyt rendeztek. Helyezettek: I. Szécsi Dominik 76 dkg, II. Kupeczki Csaba 74 dkg, III. Kertész Jonatán 69 dkg.

A tábor ideje alatt a gyerekek megtanultak halat pucolni, szeletelni. A feldolgozott halakat tárcsán megsütötték. A tábor minden résztvevője pólót és sapkát kapott, valamint kisebb ajándékokat – közölte a horgászegyesület.

A következő év célja, hogy megpróbálnak még több gyereket beszervezni a táborba, hiszen minél nagyobb számú utánpótlást kívánnak megnyerni ennek a hobbinak. Köszönet illeti meg Planicska Ferenc halászati őrt, aki segítette a tábor lebonyolítását. A 12. életévüket betöltött gyerekek állami horgászvizsgát tehettek. Az egész heti felkészülés után négyen vizsgáztak. Az utolsó napon paprikás krumplival lepték meg a gyerekeket. A tábort segítette Kovács Károly szajoli vállalkozó, Szöllősi József polgármester és Lajkó Zsolt, valamint Kállai Péter, akik a pénteki ebédhez járultak hozzá.

T. A.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.