D D Si i D

Vasárnap rajtol a másodosztályú bajnokság mezőnye

Uj Neplap - - FÉNYKÉPES MÚLTIDÉZŐ - Varga Csaba csaba.varga@mediaworks.hu

Az első osztályt követve, az NB II-ben is útjára indul a futball-labda. A rajton a Szolnoki MÁV FC a Kozármisleny együttesét fogadja, az összecsapás vasárnap este hét órakor kezdődik a Tiszaligeti Stadionban.

LABDARÚGÁS Vasárnap tehát elindulnak a küzdelmek az immár 20 csapatos NB II-es bajnokságban. A MÁV FC első vetélyársa a Kozármisleny legénysége lesz, amely az elmúlt évadban az NB III. Középcsoportjában végzett az élen. A Pécs melletti hatezer lelket számláló kisváros csapatánál is zajlott az élet a nyári átigazolási időszakban. A Bama.hu információi szerint az NB III-as bajnok és a Magyar Kupában a negyeddöntőig menetelő alapcsapatból Fellai József, Gránicz Patrik és Kovács Tamás máshol folyatja pályafutását. Az érkezők között az egyik legismertebb név Wittrédi Dávidé, aki a legutóbbi szezonban a ZTE együttesét erősítette. Wittrédi korábban már kétszer is szerepelt Korármislenyben. Most is a gólok mellett a vezérszerepet is szánják a 29 éves focistának. Továbbá új ember lesz Mislenyben a két éve Szolnokon is megfordult belső védő, Racskó Roland, valamint Keglovics Bence (Dunaújváros) és Szekszárdi Tamás (Paks). Közülük Keglovics a másodosz- B. Tóth Balázs (fehérben) továbbra is a szolnoki csapat soraiban folytatja pályafutását

tályban bevezetett „fiatal-szabály” miatt is értékes lehet csapatukban. Németh Zsolt vezetőedző együttesének legfőbb célja elkerülni a veszélyes zónát, a mezőny első felében végezni.

A szolnoki csapatnál is zajlott az élet a nyáron. Az elmúlt évad-

ban vezetőedző Csábi József sportigazgatóként folytatja munkásságát. Az edzői feladatokat a klub ikonjai, Antal Gábor és Balogh Pál látják el az előttünk álló évadban.

– Tulajdonképpen bő egy hete alakult ki a végleges keretünk – mondta a pénteki tréning után Antal Gábor. – A Nyíregyháza ellen már biztatóan mozgott a társaság, de még nagyon sok munka vár ránk. Amin nem lehet csodálkozni, hiszen tizenhárom játékos érkezett hozzánk, az elmúlt évad csapatából mindössze hatan maradtak sorainkban. Saját nevelésű ifjúsági játékosaink közül négy emberre számítunk. A fiatalok szerepeltetése azért is fon-

tos, mert az MLSZ előírásai szerint, kötelezően két 1996-ban, illetve azt megelőzve született fiúknak is játszaniuk kell a mérkőzéseken. A rutinos, több NB I-es klubot is megjárt Tóth Balázstól várjuk, hogy a pályán és az öltőzőben is irányítsa a csapatot. A vasárnapi rajt előtt annyit, hogy egy kiegyensúlyozott bajnokság előtt állunk. Mindig a soron következő meccsre kell koncentrálnunk, momentán a Kozármisleny ellenire. Az újonc csapatot láttuk nemrégiben egy edzőmeccsen, de azóta igazoltak négy új játékost. Bármilyen összetételben is lépnek pályára, mi győzelemmel akarunk rajtolni – hangsúlyozta Antal Gábor.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.