Montenegrói védőt igazolt a bajnoki címvédő Olaj

Uj Neplap - - FÉNYKÉPES MÚLTIDÉZŐ -

KOSÁRLABDA Újabb légióssal kötött egy esztendőre szóló megállapodást a bajnoki címvédő Szolnoki Olaj KK. A montenegrói Aleksa Popovics lett a keret legújabb légiósa. A kettes és hármas poszton egyaránt bevethető kosaras vasárnap ünnepli huszonkilencedik születésnapját. De ennél is fontosabb, hogy 201 centiméteres magasságához 95 kilogramm társul, valamint 2010 és 2015 között a Buducsnosz VOLI játékosa volt, ezen idő alatt öt bajnoki címet és négy kupagyőzelmet szerzett a csapattal, amelylyel az Adria Ligában is szerepelt, játszott az Olaj ellen is.

Az előző szezonban a Metalac Valjevot erősítette. Emellett tagja volt a tavaly Reykjavíkban az úgynevezett Kis Nemzetek Európai Játékain győztes montenegrói válogatottnak.

– Két éve a Buducsnosztban 6-8 pontot dobott, leszedett 4-5 lepattanót – mutatta be az új szerzemény erényeit a magyar válogatott felkészülését irányító Sztojan Ivkovics. – Ismerjük egymást még korábbról. Tisztában van vele, hogy itt harcolnia, küzdenie kell. Harcos csapatot készítünk elő a következő szezonra, Popovics hozzáállásával, mentalitásával biztosan sokat tud segíteni nekünk.

Lévén az Olaj több játékosa is érdekelt a szeptemberben kezdődő Európa-bajnoki selejtezőkön – Sztojan Ivkovics pedig szövetségi kapitányként, Pór Péter az ő segítőjeként tevékenykedik –, így csak az utánpótláscsapat kezdi meg az alapozást augusztus közepén.

G. I.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.