i y p p p

Uj Neplap - - MEGYEI KÖRKÉP -

JÁSZKUNSÁG Továbbra is egyértelmű a különbség megyénk települési között az álláskeresők arányait összehasonlítva. Tízszer akkora például a munkanélküliség Tiszaburán, mint például Berekfürdőn – derült ki a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat legújabb, június végi adatokat tükröző jelentéséből.

A sereghajtó a regisztrált álláskeresők arányában ezúttal is a Tiszabő/Tiszabura kettősből került ki: utóbbi kistelepülésen a munkavállalási korú népesség 23,2 százaléka szerepelt nyilvántartott álláskeresőként. Szintén tíz százalék feletti az álláskeresők aránya Kunmadarason (14,8), Tiszaroffon (12,5), Öcsö- dön (11,1), Jásztelken (11,0), Csépán (10,9) és Cibakházán (10,6).

Jó néhány – jellemzően kisebb – jászkunsági településen azonban remek számokkal büszkélkedhetnek. Három százalék alatti a munkanélküliség Berekfürdőn (1,8), Jászágón (2,0), Szászberken (2,9) és Pusztamonostoron (2,9). Kilóg a kicsik sorából Jászberény: a jász „főváros” szintén kiváló, 2,8 százalékos adattal rendelkezik.

A megyeszékhely neve mellett egyébként még szintén jónak mondható, 5,7 százalékos adatot találunk – ez egyébként kicsivel jobb a megyei átlagnál (6,1), de elmarad a 4,3-as országos mutatónál.

G. SZ.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.