Ünnepi telt ház a szállodákban

Uj Neplap - - GAZDASÁG -

MAGYARORSZÁG Jó hétvége vár a magyarországi hotelekre, a szállodák ugyanis megtelnek az augusztus 20-i ünnep alkalmából, derült ki az MTI tudósítói által készített körképből.

Akárcsak az elmúlt években, idén is magas foglaltságot jeleztek a vidéki szállodák, ahol a belföldi vendégek vannak többségben. Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára elmondta: vízparti, gyógy- és wellness szállodákban 85 százalékos foglaltság várható.

A Szallas.hu közölte: az augusztus 20-i hétvégén is a fürdővárosok dominálnak az előfoglalások adatai alapján. Az öt legnépszerűbb település sorrendben Siófok, Debrecen, Budapest, Hajdúszoboszló és Eger. A leglátogatottabbak helyek között szerepel még Szeged, Balatonfüred, Gyula, Miskolctapolca és Hévíz. Az átlagos foglalási érték 37 ezer forint, a szálláshelyét pedig minden hatodik belföldi utazó SZÉP-kártyával fizeti.

A Zala megyei Hévízen már két héttel az ünnepi hétvége előtt szinte minden szobát lefoglaltak az 550 szobás Hotel Európa Fitben. Teltházra számítanak az ünnepi hétvégén a Veszprém megyei szállodákban és tele vannak a gyermekprogramokkal készülő Balaton parti szálláshelyek is.

MW/MTI

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.