i i i p H t H

Arról tájékoztatnak: benne vagyunk-e a névjegyzékben

Uj Neplap - - BELFÖLD–KÜLFÖLD -

BUDAPEST Legkésőbb augusztus 15-ig, vagyis a mai napig postázzák a mintegy 8 millió választópolgárnak az október 2-i népszavazásra szóló értesítőket. A Nemzeti Választási Iroda (NVI) augusztus 8-án kezdte meg a névre szóló küldemények kiküldését.

Az NVI az értesítőben az országos népszavazás kitűzéséről, és arról tájékoztatja a magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárokat, hogy szerepelnek a névjegyzékben. Az értesítő a választópolgár személyes adatai közül csak a nevét, születési nevét, születési idejét és a lakcímét tartalmazza. Egyértelművé teszi továbbá a szavazás helyét és idejét is. Azoknak, akik még nem nagykorúak, de az október 2-i népszavazásig betöltik 18. életévüket, ugyancsak most kell megkapniuk az értesítőt. Ha valaki nem kapja meg, akkor ezt a jegyzőnél (a helyi választási iroda vezetőjénél) jelezheti. Ez esetben új értesítőt állítanak ki.

Az Országgyűlés május 10-én rendelte el a kötelező betelepítési kvótáról szóló, a kormány által kezdeményezett népszavazást. A kérdés úgy szól: „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

MW/MTI

Összesen 8 millió választó kapja meg az értesítést

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.