Imámot lőttek le a nyílt utcán

Uj Neplap - - KÖZÉLET -

NEW YORK Lelőttek egy imámot és az asszisztensét New York Queens városrészében szombat délután. A két férfi a délutáni imát követően sétált hazafelé, adta hírül a New York Times rendőrségi forrásokra hivatkozva. Úgy tudni, hogy a fegyveres a két áldozata háta mögé osont, s mindkettőjüket közvetlen közelről lőtte fejbe. Bár egyikük sem halt meg a helyszínen, a kórházba szállítás után mégsem tudtak segíteni rajtuk az orvosok.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a két férfi elleni támadásban szerepet játszott- e az áldozatok hite. A rendőrség ugyanis nem tudja, hogy val- lási indítékból történt- e a gyilkosság, az azonban bizonyos, hogy előre eltervezett emberölésről van szó. Viszont a rablógyilkosság kizárt, ugyanis az áldozatoknál mintegy ezer dollár (277 ezer forint) készpénz volt, de ehhez a támadó nem nyúlt, azonnal elmenekül a helyszínről.

A helyi muszlim szervezetek vezetői az elmúlt idők muszlimellenes politikai megnyilvánulásaival kötötték össze a gyilkosságot. Az Egyesült Államokban a muszlimok ellen korábban havi alig egy tucat gyűlöletbűncselekmény történt, de ez az Iszlám Állam támadásai óta jelentősen megnőtt.

MW

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.