tU i U

Uj Neplap - - TETTHELY–TV- MŰSOR - 25 ezer forintot követelt a taxis a fuvarért

BUDAPEST Önbíráskodás miatt indult eljárás egy budapesti taxis ellen. A férfi egy vita után megütötte utasát, majd ismeretlen területre vitte.

A rendőrség közleménye szerint az ír férfi a Sziget fesztiválról akart margitszigeti szállására menni. Az út végén kiderült, hogy a turista csak kártyával tud fizetni. A sofőr ekkor egy bankautomatához vitte a férfit, aki kivett 20 ezer forintot. Erre a taxis azt mondta: csak akkor viszi vissza a szálláshelyre, ha 25 ezer forintot kap a fuvarért. Arra a rendőrség nem tért ki, hogy mekkora volt a számla, de a Sziget fesztiválnak helyet adó terület és a Margitsziget között alig néhány kilométer a távolság, így a számla eredetileg – leszámítva az automatáig tartó utat – 2-4 ezer forintnál nem nagyon lehetett volna több.

Amikor az immár 25 ezres díjat az ír férfi sokallta, a sofőr megütötte, majd ismeretlen, hegyes vidékre vitte. Itt megfenyegette, hogy csak akkor viszi vissza a városba, ha megkapja a pénzt. Mikor a rémült utas fizetett, a sofőr kirángatta őt az autóból, majd elhajtott. A sértett feljelentést tett, a támadót azóta kihallgatták.

MW

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.