RVV L i H H L H pVH H

A háromszoros olimpiai bajnok célja a 200 méter hát világcsúcsának megdöntése

Uj Neplap - - OLIMPIA -

ÚSZÁS „Hétfő reggel hatkor kezdünk, edzés...” – nyilatkozta tegnap Hosszú Katinka az MTI-nek arra kérdésre, hogy a riói sikerek, három arany-, egy ezüstérem és egy világcsúcs után engedélyez- e magának némi pihenőt. A 27 éves bajai sztár egynél több szabadnapot nem vett ki az elmúlt négy évben, valószínűleg így lesz ez a következő négy esztendőben is. A klaszszis először családjával szeretne tölteni rövid időt, a helyszínen csak egy- egy futamot követően volt néhány közös pillanatuk, egy puszi vagy egy ölelés erejéig tudtak pár szót váltani egymással. Három arany és egy ezüst Rióban

Hosszú a legutóbbi olimpián 400 méter vegyesen 4., 200 méter vegyesen 8. lett, ezt követően váltak el az útjai edzőjétől, Dave Salotól, és kezdett együtt dolgozni az azóta már a férjévé vált Shane Tusuppal. „Az elmúlt négy évben erre tettünk rá mindent. Az emberek, amikor azt mondják, őrültek vagyunk, valószínűleg igazuk van, mert ezért a célért akár a tűzön is keresztül mentünk volna. Hihetetlen, hogy minden így összejött” – közölte Katinka. Az Indexnek elmond- ta, Salo után azt tervezték, hogy jó lenne Phelps edzője, Bob Bowman csapatához tartozni, de úgy vélték, hogy ismét nem jut majd elég figyelem rá a fontos időszakban, hiszen ő mégiscsak magyar. Kiszemelték az ausztrál Stephanie Rice edzőjét, végül Tusup lett az edzője, aki azt tervezte, hogy ingatlanokkal fog foglalkozni.

„A legfontosabb dolog az volt, hogy férjhez mentem, úsztam két nagymedencés világcsúcsot, ugyanakkor pénteken lett csak vége a versenyeimnek és iga- zán még mindig nem fogtam fel az egészet” – foglalta öszsze az elmúlt négy év legfontosabb pontjait. – Elképesztően jó érzés, hogy anyuék itt voltak, és hogy a nagypapám otthon a televízióban nézte, megélte, hiszen ő vitt le engem először az uszodá- ba és azt mondta: te nagyon jól siklasz a vízben, olimpiai bajnok leszel, jó érzés lehet neki, hogy ez összejött...” – mondta Katinka, akinek következő célja a 200 méter hát (ebben a számban lett ezüstérmes) 2:04.06 perces világcsúcsának megdöntése.

Egynél több szabadnapot nem vesz ki egy évben

MW

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.