T

Society Interiors - - PROPERTY -

he grow­ing restau­rant scene in Ben­galuru has led to a plethora of eat­ing op­tions that are di­verse not only with their food of­fer­ings, but also in terms of decor. The Open Box is one such ca­sual din­ing space, where the food and decor to­gether cre­ate an en­chant­ing din­ing ex­pe­ri­ence.

The Open Box is the brain­child of Amit Ahuja, Manag­ing Part­ner, AA Hos­pi­tal­ity LLP, who was keen on hav­ing a space that would be open all day. He says, “When we started work­ing on the de­sign of this restau­rant, we were clear that we wanted a space cre­ative in de­sign with­out in­tim­i­dat­ing its pa­trons.” The restau­rant is built on the ter­race of a four-storey com­mer­cial build­ing in the Cen­tral Busi­ness Dis­trict of Ben­galuru and spreads across 4,500 sq. ft. area. “The idea, in ad­her­ence with the client’s brief, was to cre­ate a space that could be­come a so­cial hub and ac­com­mo­date var­i­ous ac­tiv­i­ties rel­e­vant to its lo­ca­tion, con­text and time. This had to be done in a fairly low bud­get keep­ing in mind the over­all sus­tain­abil­ity as­pect. Var­i­ous zones were cre­ated to al­low dif­fer­ent ac­tiv­i­ties sep­a­rated with screens of vary­ing porosi­ties and unique style of seat­ing,” says An­shul Chodha, Prin­ci­pal Ar­chi­tect, Sanc­tu­ary Ar­chi­tects and De­sign­ers. This is why you will see a quirky mix of fur­ni­ture from sus­pended co­coon-like swings, cof­fee tables made of ves­sels and tables sus­pended with pul­leys and hooks that are mov­able to cater for dif­fer­ent ac­tiv­i­ties. The de­sign team made a con­scious ef­fort to up-cy­cle and re-use el­e­ments like doors that ex­isted in the ear­lier restau­rant and also use lo­cal, light-weight, eco­nom­i­cal and easy-to-in­stall ma­te­ri­als.

Newspapers in English

Newspapers from India

© PressReader. All rights reserved.