AN John un­veils new out­let in Quest

VM&RD - - WASSUP! -

The pre­mium sa­lon chain AN John re­cently opened its fifth out­let in the ‘City of Joy’ on the third floor of the lux­ury mall Quest. The 600 sq. ft. Chic K'eras­tase des­ti­na­tion has been de­signed by DCA Ar­chi­tects. Though at a glance the in­te­rior gives a sim­ple look ow­ing to the use of monochro­matic colour pal­ette in the lay­out, metic­u­lous ma­te­rial se­lec­tion and de­sign have made the small space ap­peal­ing and func­tion­ally ef­fec­tive. With three styling sta­tions and one treat­ment room, the space is or­gan­ised in a re­source­ful way. En­gage­ment of people walk­ing by, through strate­gic place­ment of re­tail, vi­su­als and mir­ror in the small re­cep­tion area, sets the tone for the sa­lon. The front desk is de­signed to fo­cus at­ten­tion on ar­riv­ing and de­part­ing guests and yet the space gives a hint to clients of what is hap­pen­ing in­side. To main­tain a sense of open­ness, walls and par­ti­tions are min­imised so that people can eas­ily walk around the sa­lon. The clean sim­ple space gets a dra­matic shot by lin­ear de­tail done on the walls and the sus­pended light fix­tures from an ex­posed ceil­ing draw im­me­di­ate at­ten­tion. The small space is fur­ther en­hanced and drama­tised by an­gu­lar place­ment and shapes of mir­ror that cause myr­iad re­flec­tions. Amit Aurora, Part­ner, DCA Ar­chi­tects, says, “When the project came to DCA, the chal­lenge was to utilise 600 sq. ft. of space with lots of func­tional po­ten­tial. A plan was thought up to al­low for ef­fec­tive space plan­ning so the de­sign con­cept was to cre­ate a room which would be sim­ple in form and func­tional with an el­e­ment of im­pact. Beau­ti­ful monochro­matic colour line and clas­si­cally sim­ple fin­ishes are key to the am­bi­ence. In an ef­fort to achieve the client's re­quire­ment of hav­ing a pre­mium sa­lon but with low main­te­nance fin­ish­ing, all white co­rian and black lac­quered glass on walls with a com­bi­na­tion of kadappa stone and vinyl floor­ing has been used which el­e­vates the beauty in sim­plic­ity.”

Newspapers in English

Newspapers from India

© PressReader. All rights reserved.