Smart styling by the Dod­der

The Irish Times - Thursday - Property - - The Market - BER­NICE HAR­RI­SON 950,000

De­scrip­tion: Three-storey, four-bed­room new build with river and golf course views Agent: DNG Walk­ers along the lovely leafy stretch of the Dod­der at Mill­town will have won­dered just what was be­ing built on the corner of Lower Church­town Road be­side the lin­ear park and river. Un­til last year there was a dormer bun­ga­low on the site – its roof barely glimpsed above the trees that sur­rounded it.

Now the builders are putting the fin­ish­ing touches to a gleam­ing tall white three-storey new-build that’s all an­gles and bal­conies. It is one of two houses built on the site – the other, semi-de­tached to it, also opens onto Lower Church­town Road. It’s a three-storey house with four bed­rooms and 1,900 sq ft/176 sq m and it is now for sale though DNG for ¤950,000. The own­ers of the bun­ga­low who de­vel­oped the site are sell­ing this and keep­ing the larger house next door for them­selves.

It’s slightly dif­fer­ent from its neigh­bour in ap­pear­ance be­ing par­tially stone clad to the front . It has a bal­cony – at the top of the house to the front – and as is the way of many up­mar­ket new builds, the mas­ter bed­room suite up here cov­ers the en­tire floor. Its pic­ture win­dow to the front over­looks Mill­town Golf Club while to the back, in the dress­ing area and

‘‘ On the ground floor the lay­out em­pha­sises the depth of the house

the large bath­room, the views are down over the lin­ear park.

On the mid­dle floor off a large bright land­ing there are three bed­rooms – two dou­bles and a sin­gle – as well as a fam­ily bath­room.

On the ground floor the lay­out em­pha­sises the depth of the house. To the front is a small liv­ing room, while off the in­ner hall (with its guest toi­let) the back of the house is taken up with an open plan liv­ing and kitchen that’s flooded with nat- ural light from the glazed doors at the rear and the rooflights. This area is on two lev­els – a smartly fit­ted con­tem­po­rary kitchen by Paul Mo­ran with steps lead­ing down to a seated liv­ing area.

There’s a large en­trance hall - lined with stor­age - with an un­usual fea­ture, a win­dow into a sliver of an open space; the kitchen also has a win­dow open­ing into this lightwell. The BER is B2.

The front gar­den has been land­scaped and there is space for sev­eral cars to park while there is a good sized en­closed gar­den to the rear.

Newspapers in English

Newspapers from Ireland

© PressReader. All rights reserved.