ROT­TER­DAM UN­VEILS NEW “EGG-IN-A-BOX” STU­DENT PAV­IL­ION AT ERAS­MUS UNIVER­SITY

Ekaruna - - News Round Up -

A new stu­dent cen­tre has been un­veiled at Eras­mus Univer­sity in Rot­ter­dam that is un­like any other. It fea­tures a trans­par­ent ex­te­rior and a curved oak in­te­rior. Pow­er­house Com­pany col­lab­o­rated with De Zwarte Hond on the pro­ject, and the Dutch stu­dios de­scribe the lay­out as an “egg-in-a-box” ar­range­ment. The build­ing is in­tended to be­come the new so­cial hub of the univer­sity cam­pus, and is lo­cated to the east of the city cen­tre. The idea be­hind the pro­ject was to cre­ate a bright, wel­com­ing and pos­i­tive area for staff and stu­dents alike, which is why the build­ing is as open as pos­si­ble and more public ac­tiv­i­ties can be found around the perime­ter. Pow­er­house Com­pany won a com­pe­ti­tion to de­sign the build­ing back in 2010, say­ing to Dezeen mag­a­zine, “this ‘egg-in-a-box’ ar­range­ment pre­serves the trans­parency of the ex­te­rior through its floor-to-ceil­ing glaz­ing.”

... It al­lows the pav­il­ion to bet­ter con­nect with its sur­round­ings, as well as to en­cour­age passersby to flow in from all el­e­va­tions.

Newspapers in English

Newspapers from Lebanon

© PressReader. All rights reserved.