Dari meja Editor

Cosmopolitan (Malaysia) - - WELCOME TO COSMO -

Selamatl Hari Merdeka, Malaysia! Masih saya ingat, setiap kali tibanya tarikh 31 Ogos, bapa akan membawa saya ke Dataran Merdeka untuk menyambut hari yang cukup istimewa ini. Setiap kali Tun Dr. M (zaman saya) melaung Merdeka! Merdeka! Merdeka!, tiap kali itulah berdiri semua bulu roma yang ada. Perasaan saya bercampur baur, bangga dan terharu. Sukar mencari perkataan sesuai untuk meluahkan perasaan saya waktu itu. Dan baru-baru ini saya tertanya, bagaimana kamu semua menyambut Hari Kemerdekaan setiap tahun? Adakah kamu seperti saya, atau kamu menyambutnya dengan lebih istimewa. Kongsikan pengalaman dan ucapan dengan hashtag #cosmomerdeka #cosmopolitanmy, okey?

Cosmo bawakan helaian Made in Malaysia untuk kamu kenali dan cintakan barangan buatan Malaysia dengan lebih dekat. Bukan semua yang datang dari dalam negara tidak memiliki kualiti setanding produk luar. Buang persepsi itu jauhjauh dan kamu dijemput ke halaman 113 untuk sama-sama berbangga melihat kemampuan Malaysia. Cosmo pasti bila kamu tiba di halaman 128, you’ll get what we mean, so be proud!

Edisi kali ini, Cosmo kumpulkan selebriti-selebriti ‘hot & in’ untuk kamu cuci mata, daripada rahsia cantik, lokasi hang out hinggalah ke gaya berfesyen. Lihat saja dua BFF (Kaka Azraf dan Juliana Evans) bergaya di halaman fesyen Cosmo (halaman 96) – gaya #twinning yang sedang menjadi ikutan seluruh dunia. Cosmo tak mahu kamu terkecuali, jadi bolehlah kamu tiru gaya mereka berdua bersama BFFmu selepas ini.

Now, say hello to Zendaya! Wanita ini cukup kuat semangat dan sentiasa percaya pada kemampuan diri. Kalau nak tahu rahsia dan cara dia menepis segala panca roba dalam hidupnya, baca pengalamannya di halaman 32 dan jadikannya panduan untuk kamu terus tabah dalam menghadapi hari-hari yang mendatang.

Newspapers in Malay

Newspapers from Malaysia

© PressReader. All rights reserved.