SELEBRITI & BISNES

Sekarang sudah jadi satu trend di kalangan selebriti untuk memiliki perniagaan sendiri. Cosmo bariskan mereka yang berjaya membina nama sebagai successfulbusinesswomen.

Cosmopolitan (Malaysia) - - BE SUCCESSFUL -

DATO’ SITI NURHALIZA

Penyanyi nombor satu negara ini berjaya ya buktikan yang dia bukan saja hebat sebagai penyanyi, tetapi juga sebagai CEO kepada dua perniagaan, kosmetikk SimplySiti dan butik Creacion.

KYLIE JENNER

Walaupun masih muda, ternyata Kylie mampu jadi businesswoman berjaya. Buktinya, Kylie Cosmetics telah menjadi kegilaan satu dunia!

PARIS HILTON N

Lebih dikenali sebagai sosialit, Paris juga menciptapta nama sebagai businesswoman kerana memiliki rangkaian wangian n dan tas tangannya a sendiri.

MIRANDAMIR KERR

ModelMode kelahiran Australia ini menceburimenc bidang perniagaan dengandeng mengeluarkan produk penjagaanpenja wajah, Kora Organics.Orga

KIM KARDASHIAN

Tahun ini Kim baru saja memperkenalkan produk solekannya, KKW Beauty. Penjualan pertama rangkaian tersebut habis terjual dalam masa 15 minit!

GWEN STEFANI BRITNEY SPEARS

Memulakan perniagaan wangian sejak 2004, produk keluaran Britney masih lagi sold out sehingga kini!

Mempunyai minat mendalam terhadap fesyen, Gwen membuka rangkaian fesyen sendiri, L.A.M.B pada tahun 2003 dan masih lagi bertahan sehingga hari ini.

FAZURA

Pengasas butik House of Doll ini sememangnya seorang ‘kaki bisnes’. Dari empayar fesyen hingga ke body mist line (Mystical by Fazura), semua ingin ditawannya.

Newspapers in Malay

Newspapers from Malaysia

© PressReader. All rights reserved.