Hot Brand Inovasi

Kecantikan Tanpa

Cosmopolitan (Malaysia) - - CONTENTS -

Amorepacific yang menaungi jenama kecantikan kesukaan kamu – Laneige, Sulwhasoo, Innisfree, Etude House dan Mamonde antaranya, sentiasa menampilkan inovasi kecantikan yang mengagumkan. Gabungan kepakaran turuntemurun dengan teknologi tercanggih, misinya untuk menyebarkan falsafah kecantikan holistik Asia tidak pernah terhenti. Daripada produk kosmetik ginseng dan teh hijau pertama dunia, ke cushion juga

sleeping mask, semuanya demi menawarkan serta memenuhi permintaan penggunanya untuk nilai kecantikan terkini. Pendekatan kecantikan holistik yang berasaskan kepakaran Asia inilah yang membezakan Amorepacific dengan jenama lain. Para Cosmo diterbangkan ke Sabah, menuju Shang Ri La Rasa Ria, Tuaran yang cukup indah kali ini untuk pengalaman sehari di dalam kecantikan bersama Amorepacific. Acara yang disertai lima buah negara ASEAN – Malaysia, Singapura, Indonesia, Thailand dan Vietnam ini membawa kami merasakan sendiri ritual pagi yang membangkitkan ke menikmati ramuan turuntemurun ketika minum petang, produk cushion sambil menikmati makan tengah hari berlatarkan pemandangan pantai yang indah, makeover K-beauty terkini dan juga ketika lena dibuai mimpi dengan sleeping mask – inovasi Amorepacific boleh dirasakan dalam setiap aktiviti.

Menurut Yunha Lee, ASEAN R&D, berbanding orang Korea, pengguna di negara ASEAN mempunyai tabiat kecantikan yang berbeza dan kerana itulah strategi perniagaan Amorepacific kini adalah memberi tumpuan kepada golongan milenia yang disasarkan sebagai kumpulan pengguna utama di rantau ini. Menurut Robin Na, Head of ASEAN Business, Amorepacific turut mengikuti kepelbagaian rantau ASEAN dengan menggunakan strategi ‘pelbagai saluran, berbilang jenama’. “Saat ini, perniagaan ASEAN kami berpusat pada lima jenama juara dunia tetapi kami akan terus meneruskan strategi multi-brand kami untuk memperkuat kehadiran kami di pasaran ASEAN. Selain lima jenama ini, kami sedang berusaha untuk melancarkan jenama yang tepat untuk pasaran ASEAN daripada portfolio lebih daripada 20 jenama,” jelas Robin Na.

Kamu tahu tak selama ini Amorepacific juga menawarkan produk yang mempunyai sijil halal? Malah syarikat ini juga sudah dalam proses membangunkan pusat pengeluaran seluas 100,000 meter persegi di Johor sementara masih dalam perbincangan tentang produk apa yang bakal dikeluarkan di situ selepas siap sepenuhnya dalam tahun 2020. Pada masa yang sama, ia turut mengukuhkan lagi proses pensijilan halal agar dapat menawarkan lebih banyak lagi produk-produk halal di masa hadapan.

Sentuhan Jason Lee, Chief Make-up Artist Amorepacific dengan trend K-beauty terkini.

Newspapers in Malay

Newspapers from Malaysia

© PressReader. All rights reserved.