Cabaran

EH (Malaysia) - - Inspirasi -

Pasaran pastri dan desert hari ini bagai satu trend yang bersilih ganti. Penting atau tidak The Upstairs mengikut permintaan pasaran?

Saya melihat hal ini dari sudut berbeza. Lokasi kami yang terletak di Subang Jaya tidak sama pola penduduknya seperti di Bangsar yang lebih ramai foreigner. Jadi fokus kami lebih kepada taste dan bagaimana kualiti dapat

dikekalkan.

Cabarannya lebih berat ketika saya mula melibatkan diri dalam bidang ini. Ketika itu tidak banyak demand terhadap jenama tempatan, sukar untuk meyakinkan orang untuk datang dan bayar. Tetapi saya lihat situasi berbeza hari ini. Persaingan dengan kafe lain tidak begitu menggusarkan saya kerana at the end of the day people will judge the taste dan itu yang kami akan jaga, kualitinya.

Nasihat

Run the business because you want to run the business! Bukan kerana mahu memiliki bisnes semata atau mengikut trend. Masalah hari ini ramai orang ada keinginan untuk membuka kafe tetapi tidak faham cara yang betul untuk menjalankannya. Perlu ada minat yang tinggi, kesungguhan dan bersedia mengorbankan masa untuk bersosial. Apa yang penting be friendly no matter how tired you are.

Newspapers in Malay

Newspapers from Malaysia

© PressReader. All rights reserved.