9 TANDA ANDA ADALAH KEKASIH CLINGY

EH (Malaysia) - - Anda&dia -

1 TIDAK BERI RUANG Bagi lelaki, ruang untuk diri sendiri adalah penting. Dia juga perlu masa untuk bersama kawan lelaki lain untuk melakukan aktiviti mereka seperti bersukan dan lepak menonton perlawanan bola sepak.

2 BERCAKAP DENGAN SI DIA 24 JAM Dia juga punya kerja lain selain melayan celoteh kekasih mereka di talian. Tidak semua lelaki gemar bergayut di telefon berjam lamanya.

3 HANYA DIA, DIA, DIA! Benci jika dia punya agenda selain daripada keluar bertemu janji dengan anda. Get a life! Jangan sentiasa menunggu dia untuk membuatkan hari anda jadi bermakna.

4 TERLALU MASUK CAMPUR Jika pun kekasih anda mempunyai kalangan teman yang asyik menyusahkan, jangan pula anda menghasut agar dia menyingkirkan rakannya dari hidup. Anda sendiri bukanlah terlalu baik untuk berkata begitu. Berbincang secara profesional dengannya dan biar dia yang menentukan hidupnya sendiri.

5 ELAK JADI YANG MENYUSAHKAN Lelaki sememangnya suka jika wanita kesayangan mereka meminta tolong kerana ia membuktikan yang anda memerlukan mereka dalam hidup. Namun, janganlah sampai hendak ambil surat di depan rumah pun minta si dia temankan. Itu mengada-ngada namanya!

6 TIDAK SELESA APABILA DIA BERTEMU WANITA LAIN YANG LEBIH CANTIK Takut jika dia beralih arah dan jatuh cinta dengan yang lain? Anda perlu ambil masa untuk diri sendiri dan keluar bergembira bersama rakan-rakan. Jadi lebih yakin dengan kemampuan sendiri.

7 TIDAK SUKA DIA HABISKAN MASA BERSAMA RAKANRAKANNYA Kekasih anda lebih suka menghabiskan masa bersama kawannya daripada anda.

mempunyai agenda selain dia dalam hidup. Jalankan hobi yang anda ada. Pergi bersenam untuk bentuk badan yang lebih sihat dan menarik. Atau lepak bersama teman baik anda. Jadikan DIA yang terlalu ingin bersama anda.

8 CURIGA SEPANJANG MASA Percaya itu penting dalam perhubungan. Merimaskan apabila semua perkara yang dilakukannya perlu mendapat persetujuan anda. Tidak semestinya bekerja lewat bererti dia keluar mencari wanita lain.

9 ‘DIA TIDAK CINTAKAN SAYA SEPERTI MANA SAYA CINTAKANNYA!’ Jika anda beranggapan begini melalui tingkah lakunya yang mengambil remeh akan pengorbanan cinta anda, tiba masa untuk anda melupakan lelaki ini. Percintaan melibatkan dua hala. Anda dan dia perlu sama memerlukan dan mencintai. Apabila dia berjanji untuk keluar bersama anda, namun membatalkannya di saat akhir semata-mata ingin keluar bersama rakan-rakannya, ada sesuatu yang tidak kena. Jangan sesekali membolehkan dia meletakkan diri anda sebagai kedua terpenting dalam hidup selepas rakan-rakannya.

Namun, lain halnya apabila 23 jam dia menghabiskan masa bersama anda, dan meminta hanya 1 jam untuk bermain badminton bersama temannya. Dia sanggup melakukan segalanya dan anda masih katakan yang dia tidak mencintai anda, ini salah. Terbukti anda kekasih yang sangat clingy!

Newspapers in Malay

Newspapers from Malaysia

© PressReader. All rights reserved.