JENIS SKRUB:

EH (Malaysia) - - Nota Cantik -

KULIT BERMINYAK

Kulit jenis ini sering kali berdepan dengan masalah kotoran dan bendasing yang terperangkap akibat pori besar, justeru skrub adalah produk yang mesti ada dalam item kecantikan anda. Gunakannya dua atau tiga kali seminggu kerana kulit jenis ini lebih tebal.

RESIPI SKRUB BUATAN SENDIRI:

Campurkan bersama satu sudu oatmeal, madu dan yogurt. Oatmeal mempunyai tekstur lembut yang tidak akan menyakitkan kulit berjerawat, manakala yogurt kaya dengan asid laktik yang mampu membersihkan pori. Madu pula adalah anti bakteria dan bercirikan antiseptik bagi menyingkirkan bakteria dan bertindak melembapkan kulit.

Berasaskan gel.

KULIT KERING

Gunakan hanya sekali seminggu bagi mengelakkan kulit bertambah kering. Jika terlebih guna, bimbang minyak semula jadi pada kulit habis tersingkir dan mengakibatkan wajah jadi berkelopak.

TIP PENTING:

Guna produk penjagaan kulit atau skrub wajah yang diperbuat daripada kebaikan badam dan minyak zaitun. Kedua bahan ini dapat menambah kandungan minyak semula jadi pada kulit wajah serta menjadikan kulit tidak tegang atau menyakitkan.

JENIS SKRUB:

krim.

Berasaskan krim.

JENIS SKRUB: KULIT NORMAL

Walau tidak mempunyai masalah kulit, namun jangan pernah pula meninggalkan skrub dalam rejim cucian wajah anda. Skrub bisa menyingkirkan sel kulit mati dan mengelakkan kulit menjadi kusam. Kulit akan jadi lebih cerah dan berseri dengan penggunaan skrub yang betul. Gunakan 2 hingga 3 kali seminggu untuk hasil optimum.

TAHUKAH ANDA:

Skrub berunsurkan ekstrak betik dan nenas menyingkirkan sel kulit mati dengan lebih baik dan ia menjadi agen pencerahan kulit.

Berasaskan

Newspapers in Malay

Newspapers from Malaysia

© PressReader. All rights reserved.