SOAL JAWAB BERSAMA PENYELIDIK SHISEIDO KENTARO KAJIYA DAN TAKAYUKI ONO APAKAH YANG MENDORONG ANDA DALAM MENGKAJI PEMBULUH DARAH?

EH (Malaysia) - - Nota Cantik -

Kulit yang muda remaja tidak bermakna kulit ideal, namun jika anda bisa memiliki kulit cerah, bersinar, mulus dan muda maka itu dinamakan kulit ideal! Dengan penemuan baru para saintis Shiseido, kini tidak mustahil untuk mendapat multi kebaikan dalam satu serum yang diinspirasikan daripada ‘advanced regenerative science’.

‘THE GLOW’

Para saintis Shiseido mengkhususkan pada potensi penghasilan sinar dari dalam kapilari, yang mana sistem peredaran badan bertemu dengan permukaan kulit. Bersambung dalam satu rangkaian yang halus, kapilari menyalurkan nutrien penting dan oksigen kepada setiap bahagian kulit. Ini dapat memberikan mereka kuasa untuk memperbaiki kulit secara keseluruhan berbanding hanya menyasarkan pada masalah kulit tertentu. Kapilari punyai potensi untuk memperbaharui kulit dengan sendiri, yakni menghasilkan sinar dari dalam.

TEKNOLOGI TERBARU

Teknologi tinggi Shiseido membantu tiga punca kerosakan kapilari. Sementara teknologi fokus kapilari yang terdahulu hanya menyasarkan pada peredaran darah, kini teknologi baru Shiseido menyasarkan pada kulit sendiri dengan mengkhususkan pada persekitaran kapilari.

MULTI-CAPISOLVE 1124 -

Sasaran faktor Tie2 (protein yang menyalurkan nutrien penting dan oksigen kepada setiap bahagian kulit) yang mengelilingi kapilari dan membantu menghasilkan kondisi ideal untuk penghasilan fibroblasts.

Membantu mengurangkan kedutan dan kemerahan.

TXG COMPLEX -

WESTERN HAWTHORN EXTRACT & ORIZANO -

Menyasarkan pada pergerakan mikro dan memperbaiki kepekatan oksigen. Membaiki pengaliran darah dan oksigen. Terdapat banyak produk kosmetik hari ini, namun masih terdapat masalah kulit yang kami tidak dapat selesaikan dari luar. Ini membuatkan saya fikir kuasa dari dalam kita, dan bagaimana kita boleh meningkatkan kuasa itu. Sistem peredaran menyalurkan nutrien dan oksigen ke dalam kulit, dan saya terfikir pasti ada jalan untuk meningkatkan kuasa dari situ untuk memperbaiki kulit.

SEBAGAI SAINTIS, APAKAH YANG ANDA RASAKAN MENARIK MENGENAI KAITAN ANTARA KAPILARI DAN KEADAAN KULIT?

Pada permulaan kajian saya dalam kapilari, saya fikirkan kaitannya pada kulit adalah terhad mengikut ton kulit. Ia merupakan satu kejutan besar buat saya apabila mendapat tahu kapilari sebenarnya berfungsi lebih dari sekadar itu, ia memberi efek kepada keadaan kulit dan antara fungsinya adalah berkaitan dengan penuaan.

BAGAIMANA KAPILARI YANG SIHAT DAPAT MENGHASILKAN KULIT YANG BERSINAR?

Kapilari yang sihat menandakan aliran darah yang sihat, yang mana berupaya membawakan nutrien dan oksigen yang diperlukan kulit. Aliran darah yang sihat dapat memberikan ton kulit yang sihat pada kulit dan sinaran dari dalam.

Newspapers in Malay

Newspapers from Malaysia

© PressReader. All rights reserved.