Dennis:

EH (Malaysia) - - Lelaki Bulan Ini -

memberi peluang untuk saya berhubung dengan dunia luar. Saya percaya melodi dan lirik mampu menyentuh jiwa manamana manusia jika dilakukan dengan betul.

Dennis:

Mungkin ramai yang tidak tahu saya banyak menjalin kolaborasi dengan bakat-bakat lokal seperti Syafinaz, Altimet dan Ning Baizura. Album penuh kedua ini akan mengumpulkan lagu-lagu yang merupakan refleksi kerjaya saya sepanjang berada dalam industri muzik tempatan. Akan ada beberapa kolaborasi istimewa yang belum boleh saya umumkan sekarang tetapi apa yang boleh dikatakan album ini merupakan sesuatu yang cukup berbeza daripada apa yang pernah saya lakukan sebelum ini.

Michael:

Selepas keluar dengan dua single iaitu Moonshine dan Comeback saya sudah siap sedia untuk sebuah album penuh. Album sulung ini merupakan rendisi terkini lagu-lagu Klasikal dan Jazz yang popular seperti Fly Me to the Moon dan Fever. Lapan trak kesemuanya termasuk sebuah lagu Melayu klasik Tan Sri P. Ramlee yang berjudul Getaran Jiwa juga sudah dirakam. Saya amat teruja dengan projek album pertama ini dan mengharapkan penerimaan positif daripada pendengar.

Saya lebih suka berkerjasama dengan produser-produser muzik. Ajai antaranya yang saya ingin bekerjasama selain Shila Amzah dan Sheila Majid.

Michael:

Saya sukakan Joe Flizzow dan Dayang Nurfaizah. Mungkin satu hari nanti jika punya peluang saya mahu bekerjasama bersama mereka berdua.

Newspapers in Malay

Newspapers from Malaysia

© PressReader. All rights reserved.