Hakimi Ismail

Atlet lompat kijang negara, Hakimi Ismail membanggakan negara pabila berjaya memenangi pingat emas lompat kijang pada sukan sea kl 2017 lalu. Dengan melakar rekod baru kejohanan sejauh 16.77M, katanya fokus kepada diri sendiri adalah antara faktor penyum

GLAM Lelaki (Malaysia) - - Contents - Teks, Penyelaras & Arahan Seni: Johan Kassim Grooming: May Ng /my Make Up & Academy Gambar: Jason Lee

Apakah idea kebahagiaan sempurna? Bebas dari tekanan dan kesakitan juga menjalani kehidupan bersama orangorang yang tersayang.

Perkara paling ditakuti? Gagal ketika mengharungi detik-detik terpenting. Individu paling dikagumi? Ibu saya kerana dia tidak pernah penat membesarkan kami. Bahagian penampilan tidak disukai? Kesan-kesan jerawat di muka saya.

On what occasion do you lie? Jikalau bercakap benar akan lebih merosakkan keadaan. Perkataan atau frasa paling kerap disebutkan? “Eh?” Perkara paling dikesali? Mengalami kecederaan sebelum temasya Olimpik 2016. Saya seharusnya lebih berjaga-jaga pada waktu itu. Bila dan di manakah tempat anda rasa paling gembira? Memecah rekod Sukan SEA buat pertama kali dan memenangi pingat emas untuk Sukan SEA 2015. Apakah bakat sering anda impikan? Menjadi pembicara awam.

What is your current state of mind? Rasa tenang dan damai. Jika ada satu perkara tentang diri anda yang boleh diubah, apakah perkara itu? Tiada kerana saya bahagia dengan kehidupan sekarang.

Pencapaian terbaik? Pencapaian saya bergantung kepada prestasi saya dalam ‘triple jump’. Setakat ini, lompatan terbaik saya ialah sewaktu di Sukan SEA KL 2017 yang lalu kerana saya berjaya memecah rekod temasya milik saya. Harapnya, prestasi saya akan bertambah baik lagi di masa akan datang.

What is your most treasured possession? Anak saya. Sifat paling menyerlah pada karakter anda? Sukakan cabaran.

Perkara paling dihargai dalam temanteman anda? Kejujuran. Cabaran terbesar? Bersaing dengan kebolehan saya. Lelaki tak patut… Mengambil dadah dan merokok. Perkara terbaik pernah dikatakan tentang saya adalah… Sopan dan merendah diri.

What is one thing you want to see it plenty and free in this world? Kasih sayang dan kedamaian.

Being rich or poor, which one will you choose and why? Wang bukanlah segalanya, namun tanpa wang tiada apa yang boleh kita lakukan. Oleh itu, saya mahu jadi kaya dan bantu mereka yang memerlukannya. Perkara yang dinantikan dalam masa enam minggu lagi? Pertandingan pertama untuk tahun 2018.

Women should always… Sopan dan lemah lembut. Definisi lelaki alfa? Bijak, fit dan yakin. Perkara pelik tentang diri anda? Kaki kanan saya lebih kuat tetapi kala melompat saya lebih suka gunakan kaki kiri saya. Anda di masa sepuluh tahun akan datang? Menjadi ketua untuk syarikat milik saya sendiri.w

What are you are passionate about? Sukan dan gajet. Perkara yang tak disukai? Saya tak suka orang yang berkasar dengan ibu bapa mereka. The biggest misconception about me? Ramai yang menganggap saya bangsa Cina disebabkan mata saya yang sepet.

Tip grooming?

Cukur jambang setiap hari.

Newspapers in Malay

Newspapers from Malaysia

© PressReader. All rights reserved.