GEMILANG LIMA TAHUN KLFW RTW

Pesta fesyen KLFW RTW meraikan ulang tahun kelima mereka dalam dal memacu dunia fesyen lokal. Bersama 150 pereka fesyen, mereka me berganding tangan untuk terus memartabatkan fesyen malaysia ma ke pentas antarabangsa!

GLAM (Malaysia) - - Horologi Glam - OLEH AIZAT A IDID GAMBAR KLFW R TW

Sejak membuka pentas KLFW RTW lima tahun lalu di Pavilion Kuala Lumpur, And Andrew Tan tidak pernah berhenti meny menyalakan obor fesyen lokal agar terus menyinari dunia fesyen tanahair. Tahu Tahun ini adalah momen bermakna buatn buatnya sebagai orang penting dalam mem memastikan minggu fesyen di Kuala Lum Lumpur diteruskan dan diperkuat deng dengan sokongan yang diberikan oleh Tourism Malaysia serta syarikat pene penerbangan popular serantau yakni AirA AirAsia. Setelah lima tahun dengan teguh teguhnya menganjurkan penganjuran KLFW RTW maka tahun ini, never-seenbeforebefor dijadikan idea utama buat acara pertu pertunjukan fesyen.

M Melihat trend fesyen sekarang yang mahu menjual sejurus persembahan fesye fesyen mereka memberi idea kepada perek pereka fesyen untuk mencuba mekanikal yang sama. Andrew Tan percaya yang kolek koleksi terus daripada rak boleh memberi keun keuntungan besar kepada label lokal. “Kin “Kini sudah ramai pereka fesyen lokal menc mencuba See Now, Buy Now dan KLFW RTW adalah pentas yang sempurna dalam merealisasikannya,” ujar Andrew Tan, pengasas utama buat penganjuran KLF KLFW RTW serta orang penting dalam me membentuk dunia peragaan Malaysia. Ca Cabaran bukan sahaja dalam m memantapkan acara menyambut ulang tahun kelima, malah KLFW RTW terus berusaha untuk menyelam mencari bakat baru dalam kolam fesyen serantau. Berkolaborasi bersama AirAsia, pasukan KLFW RTW terbang dari kota Kuala Lumpur ke Singapura, Jakarta serta kota lain diserantau Asia Tenggara mencari bakat baru buat pertandingan tahunan mereka yakni AirAsia Runway Ready Designer Search 2017. Pemenang tahun lalu, Anuruk Jaidee bakal diberi penghargaan untuk mementaskan koleksi penuh di pentas KLFW RTW 2017.

Banyak momen penting akan berlangsung di pentas KLFW RTW 2017. Melalui usaha ini, KLFW RTW bekerjasama dengan Amazon Fashion Week Tokyo yang mana seorang pereka fesyen bertuah akan dihantar ke negara matahari terbit untuk mementaskan himpunan mereka di Amazon Fashion Week Tokyo 2018. Selain itu, tahun ini juga menyaksikan ulang tahun ke10 buat jenama Farah Khan. Satu koleksi eksklusif Farah Khan akan diperagakan di pentas KLFW RTW 2017. Eclipse pula merayakan 20 tahun mereka di arena fesyen Kuala Lumpur dan himpunan kali ini dinspirasi daripada himpunan Layer Drawing oleh Nobuhio Nakanishi.

Newspapers in Malay

Newspapers from Malaysia

© PressReader. All rights reserved.