MOD­ERN FAM­ILY

Home & Decor (Malaysia) - - Contents -

Tex­tured and pat­terned de­sign el­e­ments give this fam­ily home a con­tem­po­rary a cosy at­mos­phere.

Tex­tured and pat­terned de­sign el­e­ments give this fam­ily home a con­tem­po­rary and cosy at­mos­phere.

WHO A fam­ily of six

HOME Three- bed­room con­do­minium apart­ment

SIZE 1,765sqf

A well-de­signed home is one with a space that’s been used ef­fi­ciently, no mat­ter its size. This 1,765sqf apart­ment, home to a cou­ple with two young boys and grand­par­ents, is one ex­am­ple. What was pre­vi­ously spa­cious but lacked char­ac­ter was trans­formed into a mod­ern re­sort-in­spired home that not only fa­cil­i­tates fam­ily bond­ing, but is a con­ducive space for work­ing at home as well.

“We toyed with the idea of a light-hued, Scandi-in­spired home, but this slowly evolved into a darker pal­ette with more per­son­al­i­sa­tion. Many fea­tures were rooted in the home­own­ers’ – par­tic­u­larly the wife, who is a teacher – need for stor­age, and the need to up­lift the dim space,” says Ray­mond Seow of in­te­rior de­sign firm Free Space In­tent.

The ren­o­va­tion cost the cou­ple RM450,000. This in­cludes erect­ing a study room with win­dows – which al­lows who­ever is in the room to stay con­nected to the fam­ily while work­ing, as well as

al­low more light in – and a dry kitchen, so the home­own­ers can bake while the helper does heav­ier cook­ing in the wet kitchen. The de­ci­sion to have the space eat into the large din­ing area did not worry the cou­ple at all, as the sec­tion­ing cre­ates a warm and fa­mil­ial at­mos­phere. And there’s even room for a long din­ing ta­ble!

Ray­mond also en­hanced the home with pat­terned car­pen­try, such as the chevron-pat­terned shoe cab­i­net at the foyer and the hexag­o­nal-cut lam­i­nates that clad the TV con­sole-cum-stor­age area (which hides a book­shelf). The geo­met­ric cove ceil­ing, painted white to brighten the space, and hexag­o­nal kitchen tiles add to the look.

To im­bue a mod­ern re­sort look, these fea­tures were given fin­ishes with wood, stone, and con­crete looks. Green­ery, like the ar­ti­fi­cial green wall, also pep­pers the home – mak­ing for a truly re­lax­ing abode.

RIGHT Although the home is spa­cious, its elon­gated lay­out meant cer­tain ar­eas of the home were not well-lit. As such, Ray­mond in­stalled cove light­ing in the liv­ing and din­ing ar­eas. OP­PO­SITE The home fea­tures sev­eral wood-look fin­ishes. To avoid a mis­matched look, the de­signer fol­lowed a gra­di­ent; the din­ing area is clad in darker tones and the kitchen in lighter ones.

Newspapers in English

Newspapers from Malaysia

© PressReader. All rights reserved.