LIGHT OF WAY

Smart, sleek re­touches paved the way for a breezy re­sort vibe in this multi-storey townhouse. Jac­que­line Tan talks to in­te­rior de­signer Ter­ence Neo on how his team cre­ated this beau­ti­ful fam­ily home.

Home & Decor (Malaysia) - - CONTENTS -

Smart, sleek re­touches paved the way for a breezy re­sort vibe in this multi-storey townhouse.

When a home is big on space, there’s a ten­dency (or temp­ta­tion) to pile on the de­sign el­e­ments, fur­ni­ture and ac­ces­sories. But not for the home­own­ers of this fivebed­room townhouse, who even did away with the tele­vi­sion set in the liv­ing room. “The own­ers rarely watch TV shows and they do not want a con­sole or fea­ture wall to take up space,” says Ter­ence Neo, de­sign di­rec­tor of Eighty-two. “Their style is un­der­stated and they don’t want any­thing too loud, gaudy or bulky-look­ing.”

Re­fur­bished at a cost of about RM450,000, the ma­jor over­haul re­sulted in a look that strikes a bal­ance be­tween be­ing re­sort-like and ex­ud­ing a cosy, homey feel. An im­mac­u­late row of bam­boo plants is planted on the front porch, cre­at­ing a

pic­ture of calm and seren­ity when one looks out from the liv­ing room.

A for­mer wall by the stair­case was torn down to make way for more nat­u­ral light. In its place are spaced wooden pan­els, which act as a di­vider and also lend a warm ac­cent to the space.

An in­te­rior that was once all about or­nate­ness (think suedes and heavy car­pet­ing) has been trans­formed into one that is clean, airy and na­ture-in­spired.

Play Time

The liv­ing room ex­tends into a ded­i­cated play area that al­lows plenty of room for their kids to en­gage in games and ac­tiv­i­ties.

The play area and ad­ja­cent din­ing room are treated to outdoor views, with floor-to­ceil­ing glass pan­els let­ting in plenty of light, con­tribut­ing fur­ther to the spa­cious feel of the home.

Cool Kitchen

As the cou­ple en­ter­tain a fair bit, the kitchen is not just a sleek show­case but de­signed to be prac­ti­cal as well. Cab­i­nets pro­vide am­ple stor­age and are clad in highly re­silient off-white lam­i­nates in the dry and wet kitchens. As a slight con­trast to the dry kitchen, the wet sec­tion gets a dash of raw, earthy touch with its ce­ment-tex­tured floor­ing and back­splash.

ABOVE Full-length glass pan­els al­low plenty of nat­u­ral light to fill the in­door spa­ces dur­ing the day.

Newspapers in English

Newspapers from Malaysia

© PressReader. All rights reserved.