BEREIDINGSWIJZE

Alles over Geschiedenis - - Prijsvraag -

01grof Be­gin met de vul­ling. Hak de gar­na­len

in stuk­jes en doe ze in een kom sa­men met de oes­ter­saus, se­sam­olie, wit­te pe­per, zout, sui­ker en gem­ber. Goed roe­ren.

02

Wan­neer het meng­sel een beet­je plak­ke­rig wordt, voeg je de bam­boe­scheu­ten toe en meng je ver­der. Dek de kom af en plaats in de koel­kast ter­wijl je het deeg maakt.

03

Meng de dro­ge in­gre­di­ën­ten (tar­we­zet­meel, ta­pi­o­ca en zout) in een gro­te kom. Breng het wa­ter aan de kook en voeg het sa­men met de olie toe aan het meng­sel.

04

Meng met een spa­tel tot je een los deeg hebt. Wan­neer het deeg nog steeds warm is (maar wel koud ge­noeg om aan te ra­ken),

kneed je het een paar minuten tot het zacht is.

05

Rol het deeg tot een lan­ge worst en snijd stuk­jes van 2,5 cen­ti­me­ter af met een scherp mes. Dek de deeg­bal­le­tjes af met een nat­te doek om te voor­ko­men dat ze uit­dro­gen. Nu is het tijd om de dum­plings te ma­ken.

06

Zorg er­voor dat je sto­mer klaar is voor ge­bruik. Tra­di­ti­o­ne­le bam­boe­sto­mers zijn goed­koop en ver­krijg­baar bij Oos­ter­se su­per­mark­ten. Leg bak­pa­pier of een kaas­doek op de bo­dem om te voor­ko­men dat je dum­plings vast­plak­ken.

07

Maak met een klein deeg­rol­ler­tje van elk deeg­bal­le­tje een dun­ne, plat­te cir­kel van on­ge­veer zes cen­ti­me­ter door­snee (strooi wat

bloem op je werk­blad om plak­ken te voor­ko­men). Om te voor­ko­men dat ze uit­dro­gen, kun je ze tij­de­lijk be­dek­ken met wat huis­houd­fo­lie.

08

Plaats een eet­le­pel met vul­ling in het mid­den van het deeg. Haal de hoek­jes van het deeg voor­zich­tig naar bo­ven en draai ze vast aan el­kaar. Je kunt er ook voor kie­zen om het deeg dub­bel te vou­wen en de ran­den met een vork vast te druk­ken.

09

Plaats de dum­plings ver­vol­gens in de ge­pre­pa­reer­de sto­mer en stoom ze ge­du­ren­de ze­ven minuten. Di­rect op­die­nen en ge­nie­ten!

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.