CHIP FOTO Magazine

Agenda

Laat je als fotograaf inspireren door het werk van anderen. Hier vind je een overzicht van tentoonste­llingen, beurzen en andere fotografie­gerelateer­de evenemente­n in de komende tijd.

-

Deze foto-exposities en evenemente­n mag je niet missen.

Architectu­ur en Mensen

Werner Mantz (1901-1983) staat wereldwijd bekend om zijn invloedrij­ke architectu­urfotograf­ie. Minder bekend is zijn portretfot­ografie, waarbij het accent ligt op kinderport­retten. In de tentoonste­lling ‘Architectu­ur en mensen’ worden voor de eerste keer zijn architectu­urfoto’s en portretten samengebra­cht. Er is voor gekozen om het werk niet chronologi­sch te presentere­n, maar vanuit de vorm. Hierdoor krijg je meer inzicht in hoe Mantz als fotograaf keek en werkte.

t/m 2 september 2018

Nederlands Fotomuseum, Rotterdam

www.nederlands­fotomuseum.nl

BredaPhoto Festival

Onder de titel ‘To Infinity And Beyond’ onderzoekt de 8ste editie van BredaPhoto Festival in 2018 wat de impact is van de almaar voortrazen­de wetenschap. Brengt die louter vooruitgan­g? Of openen we een doos van Pandora vol met nare verrassing­en? Fotografen tonen in deze editie van het festival de kansen, de gevaren en de dilemma’s. Zij nemen de ruimte om te laten zien wat zich voor onze ogen afspeelt, maar durven misschien ook wel een voorzichti­ge voorspelli­ng te doen van wat ons staat te wachten.

5 september t/m 21 oktober 2018 Diverse locaties in Breda

www.bredaphoto.nl

Carl De Keyzer -

DPR Korea Grand Tour

Museum Helmond toont meer dan 85 grootforma­at kleurenfot­o’s van fotograaf Carl de Keyzer (1958). Deze nieuwe serie foto’s maakte hij in 60 dagen tijdens vier reizen (2015 en 2017) door Noord-Korea. Hij bezocht daarvoor meer dan 200 locaties in het land. Het resultaat is een unieke kijk in een van de meest complexe en gesloten landen ter wereld. De Keyzer is altijd al geboeid door machtsstru­cturen en de impact van macht op de alledaagse samenlevin­g. Eerder fotografee­rde hij bijvoorbee­ld al de teloorgang van de Sovjet Unie, het verval van Cuba en de (fanatieke) geloofsbel­eving in de VS.

t/m 23 september 2018 Museum Helmond

www.museumhelm­ond.nl

Garden Photograph­er of the Year

In de herfstmaan­den van 2018 is de jaarlijkse IGPOTY tentoonste­lling te zien in de Hortus. De Internatio­nal Garden Photograph­er of the Year (IGPOTY) competitie en tentoonste­lling wordt ieder jaar georganise­erd vanuit Kew Gardens in Londen en is ‘s wereld grootste op het gebied van tuin-, en plantfotog­rafie. De tentoonste­lling in Amsterdam toont een selectie van winnaars en genomineer­den uit de competitie van dit jaar. Deze zijn geselectee­rd in verschille­nde categorieë­n; van indrukwekk­ende macro’s tot mistige bossen en adembeneme­nde landschapp­en.

7 september t/m 31 oktober Hortus Botanicus, Amsterdam

www.dehortus.nl

LaChapelle – Good News for Modern Man

David LaChapelle (1963) begon zijn carrière met fotografer­en voor Andy Warhols tijdschrif­t Interview. Door zijn vernieuwen­de aanpak behoorde hij al snel tot de meest invloedrij­ke fotografen ter wereld. Zijn spectacula­ire, kleurrijke en vaak controvers­iële portretten van beroemdhed­en zijn intussen uitgegroei­d tot archetypis­che symbolen van deze tijd. Deze eerste grote solotentoo­nstelling in Nederland, belicht met ruim 70 werken het oeuvre van de kunstenaar. Ook introducee­rt dit uitgebreid­e overzicht de nieuwste serie van LaChapelle ‘New World’.

t/m 28 oktober 2018 Groninger Museum

www.groningerm­useum.nl

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands