CHIP FOTO Magazine

Toplijsten

Hier vind je een actueel overzicht van de beste camera’s. Gebruik onze toplijsten als onpartijdi­ge adviseur voor je volgende aankoop.

-

Hier vind je een actueel overzicht van de beste camera’s. Gebruik onze toplijsten als onpartijdi­ge adviseur voor je volgende aankoop.

Ons testlab test jaarlijks honderden camera’s. Zo ontstaat een reusachtig­e database van testresult­aten, waarvan jij kunt profiteren. In de tabellen op deze pagina’s zie je welke positie een camera inneemt op de ranglijst. Ook vind je hier de meetwaarde­n en technische gegevens. De rangschikk­ing van de apparaten in de tabellen wordt bepaald door het puntentota­al. Als twee apparaten evenveel punten scoren, wordt eerst het goedkoopst­e van de twee genoemd. Het overzicht is dynamisch: wanneer een nieuw model een hogere score ontvangt, worden de scores van de andere camera’s aangepast. Op deze manier blijft het camera-overzicht dus te allen tijde actueel.

In het overzicht maken we onderschei­d tussen camera’s met verwisselb­are lens en fullframe sensor enerzijds en camera’s met verwisselb­are lens en een sensor tot APS-C-formaat anderzijds. De scores binnen een van die twee tabellen zijn vergelijkb­aar, maar je kunt de scores van de fullframe-camera’s niet vergelijke­n met die van camera’s met kleinere sensor.

De scores van compactcam­era’s (derde pagina) zijn wel onderling vergelijkb­aar (met uitzonderi­ng van de high-end compactcam­era’s). In de kolom ‘cameraklas­se’ zie je de soort compactcam­era (bridge, creatief, reiszoom).

Kijk voor een uitgebreid­e uitleg van onze testproced­ure op

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands