Classic Cars (Netherlands)

Van London naar Brighton

-

De sfeervolle foto’s van de vorige editie zijn voor ons reden genoeg om een weekendje Londen te boeken. Want wat is er nu leuker dan bij de start van de London to Brighton Veteran Car Run te staan blauwbekke­n terwijl de liefhebber­s kun historisch­e voertuigen aanslinger­en en al piepend, puffend en krakend koers zetten naar het zuiden. De route is zestig mijl lang en brengt de deelnemers van Hyde Park in Londen, door Surrey en Sussex naar de Madeira Drive in Brighton.

In 2016 viert de Veteran Car Run voor de 120ste keer dat op 14 november 1896 een belangrijk­e wet werd aangenomen. De ‘Locomotiev­en op de Autoweg Wet’ verhoogde de snelheidsl­imiet voor ‘lichte locomotiev­en’ van 4 naar 14 mijl per uur en zette een streep door de eis dat een man te voet voor het voertuig uit moest lopen. De rode vlag die hij hierbij droeg, werd in 1896 voor aanvang van de rit ceremoniee­l vernietigd. Dat gebeurt nog steeds ieder jaar.

Kijk op www.veterancar­run.com voor informatie hoe u op 6 november de vierhonder­d historisch­e auto’s kunt bewonderen en aanmoedige­n. Kom op tijd, want de eerste auto’s vertrekken bij zonsopkoms­t (7.04 uur).

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands