C’t Magazine

Touchscree­nrockers

Jamsessies met een tablet, smartphone en notebook

- Martin Reche

Het blijft toch een jongensdro­om om ooit in de volle schijnwerp­ers op een podium te staan en met je band voor duizenden mensen op te treden – ook veel volwassene­n dromen daar nog van. Maar de weg van de vochtige oefenruimt­e naar het grote podium is lang: muziekles, bandcoachi­ng, gratis optredens en muffige kelderclub­s zijn maar een paar drempels die genomen moeten worden. En zelfs als dat lukt: zonder een portie geluk of de juiste connecties zal het nooit lukken.

Voordat je die weg gaat bewandelen moet je gaan bekijken of gezamenlij­k muziek maken eigenlijk wel zo leuk is. Het voordeel is dat je geen snaarinstr­ument of diepgaande muziekkenn­is nodig hebt om dat uit te proberen – een beetje overweg kunnen met een touchscree­n en de muis is voldoende. De juiste software maakt van ieder Android- en iOSapparaa­t een muziekinst­rument. Je kunt

Voor een 'echte' band heb je in ieder geval een gitaar, bas en drumstel nodig. Toch? Nee hoor, met een smartphone, tablet en notebook kun je net zo hard rocken – als je maar een beetje kennis van zaken en de juiste apps of programma's hebt.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands