’Foe Yong’ Hooi held in Chi­na

De Telegraaf - - Telesport -

PEKING ADO Den Haag heeft zijn oe­fen­st­a­ge in Chi­na za­ter­dag af­ge­slo­ten met een nip­te over­win­ning (1-2) op Be­ij­ing En­ter­pri­ses.

De ploeg van trai­ner Fons Groe­nen­dijk kwam in het Olym­pic Sports Cen­tre van Peking al snel op ach­ter­stand na­dat Chen Hao­wei na­mens de Chi­ne­zen raak­schoot.

De Ha­ge­naars - die eer­der op de dag nog de Chi­ne­se Muur had­den be­klom­men - moesten dan ook aan de bak te­gen de Chi­ne­se Ju­pi­ler Le­a­gue-club van Gao Hong­bo, de oud-bonds­coach van Chi­na die nog niet zo lang ge­le­den bij de club uit de Re­si­den­tie een tijd­je mee­liep om er­va­ring op te doen in Eu­ro­pa.

Vlak voor rust zet­te Don­ny Gor­ter zijn team weer op ge­lij­ke hoog­te van­af de straf­schop­stip, na een over­tre­ding op She­ral­do Bec­ker. In de twee­de helft zorg­de El­son Hooi voor de win­nen­de tref­fer. Het was zijn eer­ste doel­punt voor de Haag­se ploeg. Hij was daar­mee de held van de dag en werd door en­ke­le sup­por­ters prompt om­ge­doopt tot Foe Yong Hooi.

De se­lec­tie vloog gis­te­ren weer te­rug naar Ne­der­land, om zich daar ver­der voor te be­rei­den op het ko­men­de sei­zoen. Be­ij­ing En­ter­pri­ses (Chi) - ADO Den Haag 1-2 (1-1). 4. Hao­wei 1-0, 37. Gor­ter 1-1, 63. Hooi 1-2.

El­son Hooi

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.