Tour met gids

Fitness for Men (Netherlands) - - Start // Fitnessnieuws -

Houd het dit jaar niet al­leen bij kij­ken naar de Tour de Fran­ce, be­leef hem ook. Spring op de ho­me­trai­ner en fiets de be­kend­ste be­klim­min­gen met be­hulp van the­col­col­lec­ti­ve.com

COL DU TOURMALET

Dit is de meest be­re­den berg van de tour en met zijn klim van 16,9 ki­lo­me­ter een tra­ge ver­bran­der. De eerste 3,5 ki­lo­me­ter zijn mak­ke­lijk, houd 15 mi­nu­ten lang 85 rpm aan met me­di­um weer­stand. Ver­vol­gens volgt er een flin­ke, lan­ge stij­ging van 8-10%, pro­beer het 45 mi­nu­ten vol te hou­den op 75 rpm.

ALPE D’HUEZ

De­ze mis­schien wel be­kend­ste klim van de Ron­de van Frank­rijk start zwaar. Hij vergt aan het be­gin veel van je en je hebt wei­nig kans om bij te ko­men. Start met 15 mi­nu­ten op 70 rpm en blijf dan kracht zet­ten ter­wijl je pro­beert bij te ko­men op een sta­bie­le 85 rpm ge­du­ren­de 45 mi­nu­ten.

MONT VENTOUX

Be­reid je voor op twee uur af­zien op de le­gen­da­ri­sche, ka­le berg. Bouw in 30 mi­nu­ten de weer­stand ge­lei­de­lijk op. Houd ver­vol­gens een uur lang een com­for­ta­be­le snel­heid en weer­stand aan en sluit af met 30 mi­nu­ten op ho­ge weer­stand tot je com­pleet op bent.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.