Man­go-pis­ta­che­brood

Be­rei­dings­tijd: ca. 1 uur en 45 min. Per stuk: ca. 280 kcal 5 g ei­wit 12 g vet 37 g kool­hy­dra­ten

Foodies - - SWEET TROPICAL VIBES -

In­gre­di­ën­ten voor ca. 12 stuk­ken

2 rij­pe man­go’s

200 g + ex­tra bloem

1 tl bak­poe­der 1 tl ka­neel­poe­der

½ tl gem­ber­poe­der

½ tl zout

1 va­nil­le­stok­je

80 ml + ex­tra zon­ne­bloem- of ko­kos­olie

200 g sui­ker

2 ei­e­ren

1 ei­dooi­er

65 g ge­pel­de on­ge­zou­ten pis­ta­che­no­ten

30 g ge­rasp­te ko­kos 1 Schil de man­go’s en snijd het vrucht­vlees van de pit. Weeg 135 g vrucht­vlees af en pu­reer het. Snijd de ove­ri­ge man­go in klei­ne blok­jes.

2 Ver­hit de oven voor (elek­trisch: 200°C / he­te­lucht: 175°C). Meng 200 g bloem met het bak­poe­der, het ka­neel­poe­der, het gem­ber­poe­der en het zout in een kom en maak er een kuil­tje in. Splijt het va­nil­le­stok­je en schraap het merg er­uit.

3 Klop in een kom 80 ml olie met de sui­ker, de ei­e­ren, de ei­dooi­er, het va­nil­le­merg en de mang­o­pu­ree door el­kaar en schenk het meng­sel in het kuil­tje van het bloem­meng­sel. Klop al­les door el­kaar. Spa­tel de man­go­blok­jes, de pis­ta­che­no­ten en de ge­rasp­te ko­kos er­door­heen.

4 Schenk het be­slag in een met olie in­ge­vet­te en met bloem be­sto­ven ca­ke­blik (ca. 22 cm). Bak het man­go­brood ca. 1 uur en 20 mi­nu­ten in de oven. Het brood is gaar wan­neer een hou­ten prik­ker er schoon uit­komt.

Man­go’s zijn rijp wan­neer ze lek­ker rui­ken en ze een beet­je te­rug­ve­ren als je er­in knijpt. De kleur zegt niets! Man­go-pis­ta­che­brood

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.