Wit­te as­per­ges met ha­zel­noot­saus, ham, ei en kriel­tjes

Foodies - - ASPERGES -

Be­rei­dings­tijd: ca. 45 min. Per por­tie: 878 kcal 39 g ei­wit 58 g vet 47 g kool­hy­dra­ten

In­gre­di­ën­ten voor 4 per­so­nen

600 g kriel­tjes zout

500 ml kook­room

100 g ge­bran­de ha­zel­no­ten

80 g par­me­zaan

30 g bloem

800 g wit­te as­per­ges

4 ei­e­ren

2 el olie

200 g co­bur­ger­ham

bak­pa­pier

1 Ver­warm de oven voor (elek­trisch: 200°C / he­te­lucht: 180°C). Kook de kriel­tjes in ca. 10 mi­nu­ten beet­gaar in wa­ter met wat zout. Giet de kriel­tjes af en laat goed uit­lek­ken.

2 Ver­warm voor de saus de kook­room met de ha­zel­no­ten en kook ca. 20 mi­nu­ten op laag vuur. Zeef de ha­zel­no­ten uit de saus (de­ze zijn hun nu smaak ver­lo­ren) en breng de saus op smaak met zout. Ver­dun de saus als hij te dik is met wa­ter of kook­room.

3 Rasp de par­me­zaan fijn en meng hem met de bloem. Ver­deel de par­me­zaan over een met bak­pa­pier be­kle­de bak­plaat. Bak ca. 10 mi­nu­ten in de oven en laat af­koe­len tot de kaas kro­kant is ge­wor­den.

4 Schil de as­per­ges en snijd het hou­ti­ge uit­ein­de er­af. Leg de as­per­ges in een die­pe pan en vul hem met wa­ter. Breng aan de kook en kook ca.

5 mi­nu­ten op laag vuur. Zet het vuur uit. 5 Kook in­tus­sen de ei­e­ren in ca.

6 mi­nu­ten zacht in ko­kend wa­ter. Laat de ei­e­ren schrik­ken on­der koud stro­mend wa­ter en pel ze. 6 Ver­hit de olie in een koe­ken­pan en bak er de kriel­tjes goud­bruin in. Ver­deel de as­per­ges over de bor­den en ser­veer met de ham en de ge­bak­ken kriel­tjes. Snijd de ei­e­ren door­mid­den, breek de kro­kan­te par­me­zaan in stuk­ken en ver­deel over de bor­den.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.