Pa­ni­no con por­chet­ta

Foodies - - STREETFOOD -

Be­rei­dings­tijd: ca. 2 uur Per stuk: ca. 716 kcal 81 g ei­wit 32 g vet 25 g kool­hy­dra­ten In­gre­di­ën­ten voor 8 stuks ca. 2,5 kg var­kens­buik (zon­der zwoerd) ½ bos­je ore­ga­no 3 teen­tjes knof­look 2 tl ven­kel­zaad 10 g grof zee­zout 8 mi­ni-ci­a­bat­ta’s 250 g sca­mor­za af­fu­mi­ca­ta* 200 g ru­co­la keu­ken­ga­ren alu­mi­ni­um­fo­lie

1 Ver­warm de oven voor (elek­trisch: 225°C / he­te­lucht: 200°C). Snijd de vet­laag van de var­kens­buik kruis­lings in. Was de ore­ga­no, schud hem droog en pluk de blaad­jes van de tak­jes. Hak de ore­ga­no fijn. Pel en snip­per de knof­look. Meng de ore­ga­no met de knof­look, het ven­kel­zaad en het zee­zout.

2 Wrijf het vlees rond­om in met het ore­ga­no­meng­sel. Rol het vlees strak op en bind het op met keu­ken­ga­ren. Leg de por­chet­ta in een braad­slee en roos­ter hem ca. 1 uur en 30 mi­nu­ten in de oven. Ver­laag na ca. 30 mi­nu­ten de oven­tem­pe­ra­tuur (elek­trisch: 175°C / he­te­lucht: 150°C).

3 Neem de por­chet­ta uit de oven, dek de braad­slee af met alu­mi­ni­um­fo­lie en laat ca. 30 mi­nu­ten rus­ten. Snijd de ci­a­bat­ta’s open. Snijd de por­chet­ta in dun­ne plak­ken. Snijd de sca­mor­za in dun­ne plak­ken. Be­leg de brood­jes met de por­chet­ta, de sca­mor­za en de ru­co­la. *Sca­mor­za af­fu­mi­ca­ta is een ste­vig en ge­rookt Ita­li­aans kaas­je van koe­melk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.