Piz­za al ta­glio met to­maat en peco­ri­no

Foodies - - STREETFOOD -

Be­rei­dings­tijd: ca. 1 uur en 30 min. + 24 uur wacht­tijd Per por­tie: ca. 637 kcal 24 g ei­wit 18 g vet 93 g kool­hy­dra­ten

In­gre­di­ën­ten voor 4 per­so­nen

500 g + ex­tra bloem (ty­pe 00) ½ zak­je ge­droog­de gist (ca. 3,5 g) 4 el + ex­tra olijf­olie zout en pe­per 250 ml ge­zeef­de to­ma­ten (pas­sa­ta) 100 g cher­ry­to­ma­ten 100 g ru­co­la 50 peco­ri­no (stuk)

1 Meng 500 g bloem met de gist in een kom en voeg 350 ml lauw­warm wa­ter toe. Meng tot de bloem bij­na ge­heel is op­ge­no­men. Voeg 2 el olijf­olie en ½ el zout toe en kneed in ca. 4 mi­nu­ten tot een soe­pel deeg. Laat het deeg ca. 15 mi­nu­ten rus­ten in de kom.

2 Vouw het deeg een paar keer voor­zich­tig dub­bel en laat weer ca. 15 mi­nu­ten rus­ten. Her­haal nog 2 keer. Dek de kom af met een voch­ti­ge thee­doek en laat in de koel­kast ca. 24 uur rus­ten.

3 Ver­warm de oven voor (elek­trisch: 275°C / he­te­lucht: 250°C). Neem het deeg uit de koel­kast en laat ca. 30 mi­nu­ten op ka­mer­tem­pe­ra­tuur ko­men. Stort het deeg op een met bloem be­sto­ven werk­blad en druk het met de vin­ger­top­pen plat. Vouw het deeg voor­zich­tig dub­bel en druk het weer plat.

4 Leg het deeg op een met olie in­ge­vet­te bak­plaat en druk het met de vin­ger­top­pen tot aan de ran­den uit. Be­spren­kel met 2 el olijf­olie. Ver­deel de ge­zeef­de to­ma­ten over de deeg­bo­dem. Bak de piz­za in ca. 12 mi­nu­ten goud­bruin in de oven.

5 Neem de piz­za uit de oven en laat hem af­koe­len op een roos­ter. Was de cher­ry­to­ma­ten en hal­veer ze. Be­leg de piz­za al ta­glio met de ru­co­la en de cher­ry­to­ma­ten. Schaaf de peco­ri­no er­over­heen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.