Gris­sini en bag­na cau­da met Ita­li­aan­se groen­ten

An­ti­pas­to

Foodies - - NADIA’S KEUKEN -

Be­rei­dings­tijd: 30 min. Per por­tie: ca. 748 kcal 17 g ei­wit 47 g vet 61 g kool­hy­dra­ten In­gre­di­ën­ten voor 4 per­so­nen 300 g zelf­rij­zend bak­meel zee­zout 100 ml + 3 el olijf­olie 2 ste­vi­ge pa­pri­ka’s (bijv. car­mag­no­la) 1 bos­je ra­dijs­jes 1 krop rood­lof (ra­dic­chio) 1 bos ci­cho­rei (of pun­ta­rel­le, ver­vang evt.

door raap­ste­len) 6 teen­tjes knof­look 50 g bo­ter 100 g an­sjo­vis­fi­lets (blik) bak­pa­pier

1 Ver­warm de oven voor (elek­trisch: 225°C / he­te­lucht: 200°C). Kneed het zelf­rij­zend bak­meel met 1 tl zout, 3 el olijf­olie en zo­veel lauw­warm wa­ter als no­dig is (ca. 100 ml) tot een soe­pel sa­men­han­gend deeg.

2 Ver­deel het deeg in bol­le­tjes ter groot­te van een wal­noot en rol uit tot dun­ne sten­gels. Ver­deel over een met bak­pa­pier be­kle­de bak­plaat en bak in het mid­den van de oven in ca. 10 mi­nu­ten goud­bruin en gaar.

3 Hal­veer de pa­pri­ka’s en ver­wij­der de zaad­lijs­ten. Was de pa­pri­ka’s en snijd ze in par­ten. Maak de ra­dijs­jes schoon en laat het loof zit­ten. Maak de rood­lof schoon en ver­deel hem in bla­de­ren. Was de ci­cho­rei en schud hem droog. Ver­deel de groen­ten over een schaal.

4 Pel de knof­look en pers hem. Ver­warm in een pan­ne­tje de bo­ter met de knof­look, voeg de an­sjo­vis toe en roer op laag vuur met een hou­ten le­pel tot de an­sjo­vis is ge­smol­ten. Voeg al klop­pend met een gar­de in een dun straal­tje 100 ml olie toe en klop door tot een mooie ge­bon­den saus. Schenk de war­me bag­na cau­da in een hit­te­be­sten­dig schaal­tje en geef dit bij de groen­ten en gris­sini om te dip­pen. Houd de bag­na cau­da even­tu­eel warm bo­ven een bran­der­tje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.