Ag­no­lot­ti (met run­der­stoof ge­vul­de ra­vi­o­li)

Pri­mo

Foodies - - NADIA’S KEUKEN -

Be­rei­dings­tijd: 1 uur en 30 min. Per por­tie: ca. 904 kcal 55 g ei­wit 32 g vet 96 g kool­hy­dra­ten In­gre­di­ën­ten voor 6 per­so­nen 500 g run­der­stoof­vlees (bijv. rib­lap­pen) 1 ui 2 teen­tjes knof­look 50 g bo­ter 1 tak­je ro­ze­ma­rijn 3 tak­jes sa­lie 500 g + 1 el bloem (voor pas­ta) 2 el to­ma­ten­pu­ree 200 ml run­der­bouil­lon 5 ei­e­ren 50 g par­me­zaan zout en pe­per noot­mus­kaat pas­ta­wiel­tje

1 Snijd het rund­vlees in klei­ne blok­jes. Pel de ui en snijd hem in hal­ve rin­gen. Pel de teen­tjes knof­look. Smelt 25 g bo­ter in een stoof­pan en bak er de ui ca. 3 mi­nu­ten in. Voeg het rund­vlees, de knof­look, de ro­ze­ma­rijn en 1 tak­je sa­lie toe. Bak het vlees rond­om goud­bruin.

2 Be­strooi het vlees met 1 el bloem en voeg de to­ma­ten­pu­ree toe. Bak kort ver­der. Blus af met de bouil­lon (het vlees moet net on­der­staan). Stoof ca. 1 uur af­ge­dekt op laag vuur gaar.

3 Neem het vlees uit de bouil­lon en pluk het uit el­kaar. Be­waar de jus. Meng in een kom het vlees met 1 ei­dooi­er (be­waar het ei­wit voor het pastadeeg) en rasp er de helft van de par­me­zaan over­heen. Breng ver­der op smaak met zout, pe­per en noot­mus­kaat.

4 Maak voor het pastadeeg een berg­je van de ove­ri­ge bloem. Maak er een kuil­tje in, breek er de ove­ri­ge ei­e­ren in en voeg het apart ge­hou­den ei­wit toe. Kneed tot een sa­men­han­gend deeg en voeg in­dien no­dig en­ke­le thee­le­pels wa­ter toe. Laat af­ge­dekt met een voch­ti­ge thee­doek ca. 20 mi­nu­ten rus­ten.

5 Maak met een pas­tama­chi­ne (of deeg­rol­ler) ge­lij­ke dun­ne deeg­vel­len (ca. 2 mm dik). Leg 1 pasta­vel op een met bloem be­sto­ven werk­blad, schep er berg­jes (ca. 1 tl) van het rund­vlees­meng­sel op en houd wat ruim­te tus­sen elk berg­je. Leg er een an­der pasta­vel bo­ven­op. Snijd er met een pas­ta­wiel­tje net­te kus­sen­tjes uit. Her­haal met al­le pas­ta en vul­ling. Breng in een gro­te pan ruim wa­ter met wat zout aan de kook. Kook er de ag­no­lot­ti in ca. 5 mi­nu­ten al den­te in.

6 Ver­warm de pas­ta in de apart ge­hou­den jus. Smelt er 25 g bo­ter door­heen, gar­neer met de ove­ri­ge sa­lie en rasp er de ove­ri­ge par­me­zaan over­heen. Ser­veer in die­pe war­me bor­den.

“In Pie­mon­te eet je voor je aan het toe­tje be­gint een stuk­je kaas: gor­gon­zo­la met een glas ro­de wijn uit de streek is een heer­lij­ke over­gang!”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.