Ker­sen­cla­fou­tis met va­nil­le

Foodies - - CLAFOUTIS -

Be­rei­dings­tijd: ca. 40 min. Per por­tie: ca. 266 kcal 5 g ei­wit 14 g vet 29 g kool­hy­dra­ten

In­gre­di­ën­ten voor 6 per­so­nen 500 g ker­sen 1 va­nil­le­stok­je (goe­de kwa­li­teit) 2 ei­e­ren 75 g + ex­tra sui­ker 25 g aman­del­meel 30 g mai­ze­na 125 ml vol­le melk 125 ml slag­room 1 el bo­ter evt. ker­sen­ont­pit­ter

1 Ver­warm de oven voor (elek­trisch: 200°C / he­te­lucht: 180°C). Maak de ker­sen schoon en ont­pit ze (even­tu­eel met be­hulp van een ker­sen­ont­pit­ter)*. Splijt het va­nil­le­stok­je en schraap het merg er­uit.

2 Roer in een kom de ei­e­ren, 75 g sui­ker, het aman­del­meel, de mai­ze­na en het va­nil­le­merg door el­kaar. Klop de melk en de slag­room er­door­heen.

3 Vet een bak­blik of oven­schaal roy­aal in met de bo­ter en be­strooi de bo­dem en de ran­den met sui­ker. Ver­deel de ker­sen ge­lijk­ma­tig over de bo­dem van het blik en schenk het ei­meng­sel er­over­heen. Bak in ca. 30 minuten goud­bruin in de oven.

*Om de ker­sen te ont­pit­ten zon­der ze te hal­ve­ren, kun je een ker­sen­ont­pit­ter ge­brui­ken. Je maakt er ge­mak­ke­lijk zelf een van een pa­per­clip. Buig het bin­nen­ste ge­deel­te van de pa­per­clip naar bui­ten zo­dat het ij­zer­draad een S-vorm krijgt. Prik 1 van de uit­ein­den in de steel­aan­zet van de kers en draai hem om de pit. Trek de pa­per­clip er sa­men met de pit uit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.