Tip van de vis­boer: als de vis niet is ont­schubt, heb je geen ei­wit of bloem no­dig om het zout uit de vis te hou­den.

Foodies - - 5X HELE VIS -

Zee­baars in krui­di­ge zoutkorst

Be­rei­dings­tijd: 55 min. Per por­tie: ca. 443 kcal 39 g ei­wit 17 g vet 30 g kool­hy­dra­ten In­gre­di­ën­ten voor 2 per­so­nen 1 bos­je pe­ter­se­lie 1 bos­je dil­le 1 bos­je bies­look 300 g grof zee­zout 4 zoe­te aard­ap­pels olie 1 ste­vi­ge gro­te zee­baars

(schoon­ge­maakt* maar met schub­ben) 400 g sper­zie­bo­nen 6 el dik­ke Turk­se yog­hurt 1 Ver­warm de oven voor (elek­trisch: 200°C / he­te­lucht: 180°C). Was de pe­ter­se­lie, de dil­le en de bies­look en schud de krui­den droog. Snijd van elk kruid ¾ bos­je fijn en meng door het zout. Boen de aard­ap­pels goed schoon. 2 Leg de aard­ap­pels en de zee­baars in een licht met olie in­ge­vet­te oven­schaal. Vul de buik­hol­te van de vis met de ove­ri­ge krui­den. Be­dek de aard­ap­pels en de vis met een dik­ke laag van het krui­den­zout. Bak in 20-25 minuten (af­han­ke­lijk van de dik­te van de vis) in het mid­den van de oven gaar. 3 Maak de sper­zie­bo­nen schoon en kook ze in ko­kend wa­ter in ca. 7 minuten gaar. Giet af. Neem de oven­schaal uit de oven. Breek de zoutkorst en neem er voor­zich­tig de aard­ap­pels en de vis uit, zorg dat er zo min mo­ge­lijk zout mee­komt. Hal­veer de ge­pof­te zoe­te aard­ap­pels en ver­deel de yog­hurt er­over. Be­strooi de sper­zie­bo­nen met wat van het ge­bak­ken krui­den­zout. Ser­veer al­les sa­men. *Leg de zee­baars op een snij­plank, leg 1 hand op de buik en snijd de buik­hol­te open: snijd met een scherp mes van de kieu­wen tot waar de graat recht gaat lo­pen. Trek met de hand de or­ga­nen er­uit. Spoel de vis gron­dig on­der koud stro­mend wa­ter.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.