Ge­bla­ker­de snij­bo­nen met smo­key ai­oli

Foodies - - GESPOT -

Be­rei­dings­tijd: ca. 25 min. Per por­tie: ca. 381 kcal 4 g ei­wit 36 g vet 4 g kool­hy­dra­ten In­gre­di­ën­ten voor 4 per­so­nen 1 ci­troen 1 teen­tje knof­look 1 ei­dooi­er ¼ tl zout 60 ml goe­de olijf­olie 60 ml + 2 el zon­ne­bloem­olie 800 g snij­bo­nen zwar­te pe­per cay­en­ne­pe­per

1 Steek de bar­be­cue aan en laat de kool­tjes smeu­len. Prik de ci­troen aan 1 kant in en leg hem met de in­ge­prik­te kant naar bo­ven in de ko­len. Bla­ker de on­der­kant van de ci­troen zwart. Haal hem uit de ko­len en laat hem af­koe­len. Snijd de ci­troen door­mid­den en pers hem uit.

2 Pel de knof­look en rasp hem fijn. Meng de ei­dooi­er met de knof­look, het zout en 2 tl ci­troen­sap. Klop met een gar­de ge­lei­de­lijk aan de olijf­olie en 60 ml zon­ne­bloem­olie er­door­heen – be­gin met drup­pels en voeg als de may­o­nai­se bindt de olie in een straal toe. Breng de ai­oli op smaak met pe­per, cay­en­ne­pe­per en ci­troen­sap.

3 Maak de snij­bo­nen schoon en maak ze goed droog. Meng ze met 2 el zon­ne­bloem­olie. Gril de bo­nen aan bei­de zij­den op de bar­be­cue of di­rect in de ko­len tot ze don­ker zijn ge­bla­kerd, te­gen het zwart aan. Ser­veer de snij­bo­nen met de smo­key ai­oli. De smo­key touch van de snij­bo­nen komt ook te­rug in de ai­oli met ge­bla­ker­de ci­troen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.