Ge­bla­ker­de ra­dijs­jes met krui­den­zout

Foodies - - GESPOT -

Be­rei­dings­tijd: ca. 20 min. Per por­tie: ca. 357 kcal 4 g ei­wit 36 g vet 4 g kool­hy­dra­ten In­gre­di­ën­ten voor 4 per­so­nen ½ ci­troen (bi­o­lo­gisch) 8 tak­jes ore­ga­no 5 tak­jes tijm 2 el ko­mijn­zaad 2 el se­sam­zaad 50 g grof zee­zout (bijv. fleur de sel) 2 bos­jes ra­dijs­jes 1 el olie 100 ml goe­de olijf­olie vij­zel

1 Was de ci­troen met heet wa­ter, wrijf hem droog en rasp de schil er­af. Was de ore­ga­no en de tijm en pluk de blaad­jes van de tak­jes. Roos­ter het ko­mijn­zaad en het se­sam­zaad in een dro­ge koe­ken­pan goud­bruin. Stamp in een vij­zel de krui­den, het ko­mijn­zaad en het se­sam­zaad met het zout fijn en be­waar in een af­ge­slo­ten pot.

2 Maak de ra­dijs­jes schoon. Meng ze met ca. 1 el olie. Bla­ker de ra­dijs­jes aan 1 kant op de bar­be­cue don­ker, te­gen het zwar­te aan. Laat de an­de­re kant on­ge­bla­kerd. Ser­veer de ra­dijs­jes met een kom­me­tje goe­de olijf­olie en het krui­den­zout om te dip­pen. Door ra­dijs­jes maar aan een kant te bla­ke­ren, is de groen­te aan de ene kant knap­pe­rig en aan de an­de­re kant ge­roos­terd. Die ver­schil­len­de tex­tu­ren ma­ken er een span­nend ge­recht van.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.