Op de grill krij­gen wit­te as­per­ges een lek­ker pu­re, ster­ke smaak.

Foodies - - 5X GEGRILDE GROENTE -

Asper­ge­sa­la­de met ge­po­cheer­de ei­e­ren en mos­terd-le­mon­curd­dres­sing

Be­rei­dings­tijd: 35 min. Per por­tie: ca. 334 kcal 16 g ei­wit 22 g vet 15 g kool­hy­dra­ten In­gre­di­ën­ten voor 4 per­so­nen 8 ver­se ei­e­ren 1 kg as­per­ges 5 el olijf­olie zout en pe­per 1 sja­lot 1 el glad­de mos­terd 2 el le­mon­curd 200 g veld­sla 1 Steek de bar­be­cue aan en laat de kool­tjes smeu­len. 2 Breng in een pan ruim wa­ter aan de kook. Draai het vuur laag en po­cheer er de ei­e­ren ca. 4 mi­nu­ten in (af­han­ke­lijk van de groot­te van de ei­e­ren) tot het ei­wit ste­vig is maar de dooi­er nog vloei­baar.* 3 Schil de as­per­ges en snijd de hou­ti­ge uit­ein­des er­af. Snijd de as­per­ges in de leng­te in dun­ne plak­jes. Meng ze goed met 2 el olie en wat zout. Gril de as­per­ges in ca. 2 mi­nu­ten per zij­de gaar op de bar­be­cue. 4 Pel en snip­per de sja­lot. Roer voor de dres­sing de sja­lot, de mos­terd, de le­mon­curd, zout en pe­per door el­kaar. Klop 3 el olie er­door­heen. 5 Ver­deel de veld­sla over 4 bor­den, ver­deel de ge­gril­de as­per­ges er­over­heen en leg op elk bord 2 ge­po­cheer­de ei­e­ren. Schep wat dres­sing er­over­heen en ser­veer di­rect. *Er zijn di­ver­se ma­nie­ren om ei­e­ren te po­che­ren. Een mak­ke­lij­ke ma­nier is om elk ei te bre­ken in een ste­vig plas­tic zak­je en de­ze goed dicht te kno­pen. Laat de zak­jes met ei in ruim wa­ter dat te­gen de kook aan is po­che­ren. Schep de he­te zak­jes voor­zich­tig in een kom met ijs­koud wa­ter. Neem het ei er­uit.

Ge­gril­de pa­pri­ka’s met kip­pil­af en dil­le­yog­hurt

Be­rei­dings­tijd: 35 min. Per por­tie: ca. 783 kcal 36 g ei­wit 28 g vet 93 g kool­hy­dra­ten In­gre­di­ën­ten voor 4 per­so­nen 2 ui­en 4 teen­tjes knof­look 5 el olijf­olie 400 g kip­pen­dij­fi­let (in blok­jes) 2 el ba­ha­rat (Mid­den-Oos­ters spe­ce­rij­en­meng­sel) 2 el ga­ram ma­sa­la (In­di­aas spe­ce­rij­en­meng­sel) 400 g bas­ma­ti­rijst ca. 200 ml he­te kip­pen­bouil­lon (zelf ge­trok­ken of van ½ bouil­lon­blok­je) 4 gro­te ro­de punt­pa­pri­ka’s zout en pe­per 100 g Turk­se yog­hurt 150 g hüt­ten­kä­se ½ bos­je dil­le 1 Pel en snip­per de ui­en en knof­look. Ver­hit 4 el olijf­olie in een stoof­pan en bak er de ui, de knof­look en de kip in en­ke­le mi­nu­ten rond­om bruin in. Voeg de ba­ha­rat, de ga­ram ma­sa­la en de rijst toe en bak ca. 1 mi­nuut mee. Schenk er zo­veel he­te bouil­lon bij, dat de rijst ca. 2 cm on­der­staat. Breng aan de kook en kook ca. 20 mi­nu­ten af­ge­dekt op mid­del­hoog vuur. 2 Steek de bar­be­cue aan en laat de kool­tjes smeu­len. 3 Hal­veer de pa­pri­ka’s in de leng­te en ver­wij­der de zaad­lijs­ten. Was de pa­pri­ka’s en be­strijk ze rond­om licht­jes met 1 el olie en be­strooi met zout en pe­per. Ver­deel de pil­af over de pa­pri­ka­helf­ten. Gril de pa­pri­ka’s in ca. 8 mi­nu­ten gaar op de bar­be­cue. 4 Roer de yog­hurt met de hüt­ten­kä­se los en breng op smaak met zout en pe­per. Was de dil­le, schud hem droog en hak hem fijn. Ver­wij­der het ge­bla­ker­de vel­le­tje van de pa­pri­ka’s. Schep wat van het yog­hurt­meng­sel over de ge­vul­de pa­pri­ka’s en be­strooi roy­aal met dil­le.

Zoe­te­aard­ap­pelg­noc­chi met saus van ge­gril­de to­ma­ten

Be­rei­dings­tijd: 35 min. Per por­tie: ca. 678 kcal 18 g ei­wit 15 g vet 113 g kool­hy­dra­ten In­gre­di­ën­ten voor 4 per­so­nen 1 kg zoe­te aard­ap­pels zout en pe­per 300 g + evt. ex­tra bloem 2 ei­e­ren 600 g rij­pe to­ma­ten 2 teen­tje knof­look 1 tak­je ore­ga­no 4 el olijf­olie 1 stronk bleek­sel­de­rij 1 Boen de zoe­te aard­ap­pels schoon en kook ze in een laag­je wa­ter met wat zout in ca. 25 mi­nu­ten gaar. Giet de aard­ap­pels af en pel ze als ze nog warm zijn. Stamp de aard­ap­pels fijn. Meng 300 g bloem, de ei­e­ren en een snuf­je zout er­door­heen. Rol het deeg in lan­ge stren­gen van ca. 3 cm breed en snijd ze in stuk­jes. Rol de gnoc­chi even­tu­eel door wat ex­tra bloem. 2 Steek de bar­be­cue aan en laat de kool­tjes smeu­len. 3 Was de to­ma­ten en dep ze droog. Gril de to­ma­ten op het roos­ter van de bar­be­cue tot­dat ze rond­om be­gin­nen te bla­ke­ren. Pel de knof­look en pers hem. Was de ore­ga­no, ris de blaad­jes van het tak­je en snijd ze fijn. Plet de ge­gril­de to­ma­ten in een kom fijn en ver­wij­der even­tu­eel (een deel) van de ge­bla­ker­de vel­le­tjes. Roer de knof­look, de ore­ga­no, de olijf­olie, zout en pe­per door de to­ma­ten­saus. 4 Breng in 2 pan­nen wa­ter met wat zout aan de kook. Was de bleek­sel­de­rij en snijd hem klein. Be­waar het sel­de­rij­loof. Kook in de ene pan de bleek­sel­de­rij in ca. 5 mi­nu­ten beet­gaar. Giet af. Kook in een an­de­re pan de gnoc­chi; kook ze zo­dra ze bo­ven ko­men drij­ven nog ca. 1 mi­nuut. Schep ze met een schuim­spaan uit het wa­ter en laat uit­lek­ken. 5 Ver­deel de gnoc­chi en de bleek­sel­de­rij over 4 die­pe bor­den of kom­men. Schep er de to­ma­ten­saus over­heen en be­strooi met het sel­de­rij­loof. Ser­veer di­rect.

Ge­gril­de aard­ap­pel en lente-uitjes met sal­sa ro­mes­co

Be­rei­dings­tijd: 35 min. Per por­tie: ca. 284 kcal 7 g ei­wit 11 g vet 37 g kool­hy­dra­ten In­gre­di­ën­ten voor 4 per­so­nen 30 g aman­del­schaaf­sel 1 teen­tje knof­look ½ ro­de pe­per ½ ro­de pa­pri­ka 1 pluk­je saf­fraan­draad­jes zout en pe­per 8 cher­ry­to­ma­ten 2 el olijf­olie 1 tl ho­ning 4 gro­te ste­vi­ge aard­ap­pels 12 lente-uitjes vij­zel grill­schaal 1 Roos­ter het aman­del­schaaf­sel in een dro­ge koe­ken­pan op mid­del­hoog vuur goud­bruin. Pel de knof­look en snip­per hem grof. Was de ro­de pe­per en snijd hem grof. Was de pa­pri­ka, ver­wij­der de zaad­lijs­ten en snijd hem grof. 2 Maal de saf­fraan met een snuf­je zout fijn in de vij­zel. Voeg het aman­del­schaaf­sel, de knof­look, de ro­de pe­per, de pa­pri­ka en de cher­ry­to­ma­ten toe en maal tot een gro­ve saus. Breng de sal­sa ro­mes­co op smaak met de olijf­olie, de ho­ning en even­tu­eel zout en pe­per. 3 Steek de bar­be­cue aan en laat de kool­tjes smeu­len. 4 Boen de aard­ap­pels goed schoon en snijd ze in plak­ken van ca. 1 cm dik. Dep de aard­ap­pel­schij­ven droog en be­strooi ze roy­aal met zout. Gril de aard­ap­pel op een grill­schaal tot­dat ze beet­gaar en ge­bla­kerd zijn. 5 Was de lente­uitjes en ver­wij­der de wor­tel­ui­t­ein­den. Gril de len­teuit­jes in en­ke­le se­con­den gaar. Ser­veer de aard­ap­pel en de lente­ui met de sal­sa ro­mes­co.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.