Ge­pe­kel­de groen­ten à la Zsó­fia

Foodies - - NADIA’S KEUKEN -

Be­rei­dings­tijd: ca. 20 min. + wacht­tijd

In­gre­di­ën­ten voor pot van 2 l 1 kg snack­kom­kom­mers of ver­se au­gur­ken 2 el zout 1 bol knof­look 1 bos­je dil­le 1 tl zwar­te­pe­per­kor­rels 1 tl mos­terd­zaad 1 snee­tje brood

1 Was de kom­kom­mers of au­gur­ken en snijd de kop­jes er­af. Breng 1,5 l wa­ter aan de kook en roer het zout er­door­heen tot het is op­ge­lost. 2 Breek de teen­tjes knof­look los van de bol en pel ze. Ver­deel wat dil­le over de bo­dem van een scho­ne, ge­ste­ri­li­seer­de en af­sluit­ba­re pot van ca. 2 l. Zet de kom­kom­mers of au­gur­ken er­in. Ver­deel de teen­tjes knof­look, de zwar­te­pe­per­kor­rels en het mos­terd­zaad er­over­heen. 3 Dek af met het snee­tje brood en wat dil­le. Schenk het he­te zou­te wa­ter er­op. Dek af met een scho­tel­tje en laat op het aan­recht in 3-4 da­gen fer­men­te­ren. 4 Ver­wij­der voor het ser­ve­ren het brood en de dil­le. Be­waar goed af­ge­slo­ten in de koel­kast.

“In Boedapest kocht ik in­ge­maak­te prui­men met een teen­tje knof­look er­in, in­ge­maak­te jon­ge wa­ter­me­loen en in­ge­maak­te met zuur­kool ge­vul­de pa­pri­ka’s en au­gur­ken. Vaak wor­den ze in­ge­maakt in een meng­sel van 30 g zout, 700 ml wa­ter, 300 ml azijn, 100 g sui­ker en smaak­ma­kers zo­als pe­per­kor­rels, ko­ri­an­der­zaad en een lau­rier­blaad­je.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.